Radost za nostalgičare! Avion će kružiti bez cilja kako bi putnike minula želja

17.09.2020. | 14:14

Australijski avio-prevoznik “Kantas” saopštio je danas da će organizovati sedmočasovni neprekidni let iznad Australije za putnike kojima nedostaje iskustvo letenja.

Tokom leta avion će obići lokacije poput sidnejske luke, Ulurua i Velikog koralnog grebena prije povratka u Sidnej, prenijela je agencija DPA.

“Prije samo šest mjeseci nismo mogli ni da zamislimo da nećemo moći da uskočimo u avion i posjetimo porodicu u našoj zemlji ili inostranstvu. Iako mnogi i dalje ne mogu da putuju u inostranstvo u ovom trenutku, svakako možemo da pružimo inspiraciju za buduća putovanja na neka od najljepših oredišta u Australiji”, saopštio je direktor “Kantasa” Alan DŽojs.

Tokom leta prodavaće se i suveniri vezani za “boing 747”. Australijska agencija za potrošačka pitanja ACCC saopštila je da su restrikcije uvedene u aprilu dovele do pada broja avionskih putnika za 95 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Na ruti između Sidneja i Melburna, koja je drugi najprometniji koridor u svijetu, desio se pad broja putnika sa 742.000 u aprilu 2019. na 17.000 u aprilu 2020. godine.

Oznake: Australija, Avion