Radost za najmlađe: Glavni američki epidemiolog poručio djeci da je vakcinisao Djeda Mraza

Djeca širom svijeta ne treba da brinu o isporuci božićnih poklona u vrijeme pandemije jer je glavni američki epidemiolog, dr Entoni Fauči, kako je rekao, vakcinisao Djeda Mraza.

“Postarao sam se za to zbog vas. Zabrinuo sam se da ćete svi biti uznemireni… Stoga sam nedavno otputovao na Sjeverni pol. Otišao sam tamo i lično vakcinisao Djeda Mraza. Izmjerio sam njegov nivo imuniteta i može da krene. Može da se spusti niz dimnjak. Može ostaviti poklone, može otići i nema šta da brinete. Djed Mraz može da ide poručio je on djeci”, prenio je Gardijan.

Fauči, šef Nacionalnog instituta za alergije i infektivna oboljenja, služio je šest američkih predsjednika od 1984. i na katolički Božić proslaviće 80. rođendan.

On je nedavno prihvatio ponudu da bude glavni medicinski savjetnik novoizabranom predsjedniku Džozefu Bajdenu, a u subotu je odgovarao na pitanja djece o Kovidu-19, prenosi Blic.

Fauči je takođe ukazao da je naširoka vakcinacija jedini put izlaska iz krize i dodao da se nada da će se to dogoditi tokom sljedećih nekoliko mjeseci.

– Nadamo se da ćemo se vratiti i ponovo pričati, recimo u jesen, i reći: “Znate šta, nema više Kovida, uspeli smo – zaključio je Fauči.

Ostavite komentar: