Prikladno obučena ili ne: Ko je novinarka koja je nogama “izludila” Ruse i Putina VIDEO, FOTO

Veliku pažnju tokom energetskog foruma u Moskvi prvikuao je razgovor novinarke Hedli Gembl i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Ruskim medijima zasmetao je stil oblačenja novinarke CNBC-ja, pa su to shvatili kao provokaciju.

Ruska državna televizija oštro je kritikovala njeno ponašanje na televiziji. Kako je poručio Vladimir Solovjev u svojoj TV emisiji na kanalu Rossiya 1, Gembl je ‘ciljano vještim govorom tijela pokušala zbuniti ruskog predsjednika svojim izgledom’.

Smatra da sve to nije prikladno za posao.
“Sve su to seksualni gestovi”, rekao je.

“Imam osjećaj da se jako temeljno pripremala za susret s ruskim predsjednikom, kao da ide na modnu pistu… Skinula je nekoliko kilograma, utegnula se u malu crnu haljinu i raspustila kosu, a kako bi si vizuelno produžila noge, obula je par Louboutin štikli s petom od 12 centimetara”, rekao je ruski voditelj.

Imali su o tome i veliki tekst u tiskovinama. Američku voditeljku to nije previše zabrinulo.

Na Instagranu i Twtitteru pohvalila se da je završila u ruskim novinama.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadley Gamble (@hadleygamble)

Uz fotku je napisala ‘moj najbolji ugao’.

Objavila je i fotografiju gdje šeta ispred ruskog predsjednika i napisala “moćan hod”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hadley Gamble (@hadleygamble)

Ko je novinarka koja je nogama “izludila” Ruse i Putina?

Hedli Gembl poznata je novinarka CNBC televizijske kuće iz Abu Dabija.

Vodi emisije koje se bave ekonomijom i globalnim tržištima. Radila je takođe za ABC News i Fox News u Vašingtonu.

Voditeljka je popularne televizijske emisije “Access: Middle East” gdje razgovara sa svjetskim liderima, šefovima internacionalnih kompanija i filantropima.

Neki od ljudi koje je ugostila su jordanski kralj Abdullah II, američki državni sekretar Majk Pompeo, egipatski predsjednik Abdel Fatah el-Sisi, Bil Gejts…

U oktobru 2018. godine Gembl je bila prva internacionalna novinarka koja se javljala uživo iz Saudijske Arabije u slučaju ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Tada je intervjuisala bivšeg saudijskog ministra spoljne politike Adela Al-Džubeira koji je dao prvu zvaničnu informaciju oko njegovog ubistva.

Takođe je prva internacionalna novinarka koja se javljala uživo iz naftnog skladišta “Aramco” u 2019. godini kada je prenosila informacije o šteti koje su napravile iranske rakete i dronovi.

Gembl je strastvena zagovornica za ženska prava.

Moderisala je prvi poslovni forum u Saudijskoj Arabiji i pružila CNBC-u ekskluzivni sadržaj kada je ta država ukinula decenijama staru zabranu vožnje za žene.

Ostavite komentar: