Porodica u šoku! Proglasili ga mrtvim i kremirali, nakon dva mjeseca pojavio se na vratima

Muškarac iz Kine kog su doktori ranije proglasili mrtvim, navodno se vratio kući živ, ostavljajući članove porodice šokiranim.

Jiao (43) pojavio se na pragu kuće dva mjeseca nakon što je porodica održala sahranu i kremirala tijelo preuzeto iz bolnice, prenosi Dejli mejl.

Njegov preplašeni ujak rekao je lokalnim medijima da je cijela porodica bila šokirana kada su pomislili da se Jiao “vratio iz mrtvih”. Međutim, na kraju se ispostavilo da je u pitanju greška. Naime, iz bolnice tvrde da su doktori pomiješali drugog pacijenta sa njim jer su bili veoma slični.

Jiao, koji pati od mentalnih bolesti, nestao je iz doma ranije ove godine. Porodica je njegov nestanak prijavila policiji u martu, koja ih je pozvala u aprilu i rekla da se on nalazi u bolnici u istočnoj provinciji. Porodica je sljedećeg dana stigla u bolnicu, a doktori su im rekli da najvjerovatnije neće da preživi jer boluje od ozbiljne infektivne bolesti.

Njegov ujak rekao je da nisu uspjeli da ga identifikuju jer je nosio masku i bio prikopčan na kiseonik. Takođe nisu uspjeli da mu priđu zbog straha od korona virusa. Porodica je riješila da ga dovede bliže kući i potrošila je više od 1.300 evra na transport.

Međutim, doktori su ga ubrzo proglasili mrtvim. Porodica nije vidjela tijelo jer je odmah poslato u krematorijum usljed pandemije.

Porodica je potrošila još 15.000 evra na veliku sahranu. Dok se policija borila sa tugom, njegov ujak je primio poziv od policije krajem maja. Rekli su mu da su pronašli beskućnika koji tvrdi da je Jiao. Uz pomoć policije, Jiao se vratio kući 5. juna.

Bolnica je rekla da su doktori slučajno identifikovali drugog muškarca, čije ime nije poznato, kao Jiaoa jer su bili veoma slični. Porodica očekuje kompenzaciju od bolnice.

Ostavite komentar: