Pomalo čudno! Majka šestoro djece rodila sina svom bratu i njegovom partneru

Majka šestoro djece, Trejsi Hulse (42), 12. oktobra prošle godine rodila je malog Tea, ali ovog puta kao surogat majka, s ciljem da pomogne svom bratu i njegovom zaručniku da ostvare životni san i postanu roditelji.

Entoni Digan (38) i njegov zaručnik Rej Vilijams (30) bili su oduševljeni njenom ponudom, nakon što su izgubili gotovo godinu dana u potrazi za ženom koja bi mogla biti surogat majka njihovom djetetu. Dvojica očeva žive u Mančesteru i podigli su pozajmicu od oko 42.000 evra, da bi mogli finansirati tri kruga vještačke oplodnje, s tim da se pritom koristila sperma od njih obojice i dvije anonimne donatorke jajašca, tako da zapravo nisu mogli znati ko će biti biološki otac i majka njihovog djeteta, niti im je to važno, jer ni nakon njegovog rođenja nisu tražili da se obavi analiza.

Kad je Trejsi trebalo da rodi, očevi su bili sigurni da je sve pod kontrolom, jer Trejsi već ima šestoro vlastite djece. Rodila je carskim rezom, a Entoni kaže da je njegova veza sa sestrom nakon toga čvršća nego ikad prije, jer je njemu i partneru dala najljepši mogući dar. Entoni, koji je vlasnik franšize “Subway”, kaže da su on i sestra uvijek bili vrlo bliski, poput najboljih prijatelja.

“Ja sam hodao s njom do oltara na dan njenog vjenčanja jer naš otac nije uspio doći. A onda nas je 17 godina kasnije upoznala s našim sinom, što će za nas zauvijek biti poseban trenutak”, kaže on. Dodaje da ne postoji novčani iznos kojim bi Trejsi mogli nadoknaditi ono što je učinila za njih te da su obojica ponosni na nju zbog toga što je donijela takvu odluku, prenosi “Daily Mail”.

Entoni i Rej u početku su se nadali da će pronaći surogat majku putem društvenih mreža, u organizaciji ‘Surrogacy UK’. Ali, nakon godinu dana, tokom kojih se nisu povezali ni s kim, počeli su gubiti nadu. Nisu ni pomišljali na to da bi im Trejsi mogla uskočiti, jer sama ima šestoro djece i dosta posla oko brige o njima.

“Kad nakon godinu dana nisu pronašli rješenje, jednostavno sam odlučila pomoći”, kaže ona. Ponudila im je to dva puta, na šta su se samo šalili, ali kad je treći puta naglasila da je vrlo ozbiljna i da bi voljela donijeti na svijet njihovu bebu, sve se počelo slagati.

“Već sam porazgovarala o tome sa suprugom Vejnom, on je mislio da sam možda prestara”, kaže Trejsi. Ali, nije imao ništa protiv. Trejsi kaže da je bila počašćena kad su momci rekli ‘da’.

“To je značilo da moj brat ima dovoljno povjerenja u mene”, kaže. Tako su započeli s postupcima vantjelesne oplodnje u klinici “Care Fertility”, sa sjedištem u Mančesteru. Stvorili su dvije posebne serije embriona pomoću anonimne darivateljke jajnih stanica i njihove sperme. Odlučili su da ne žele raspravljati o tome čija će sperma biti korištena za oplodnju i stvaranje zametka.

“Bilo nam je važno samo da to bude naše biološko dijete, ali nevažno je koja je serija sperme i zametka korištena, jer je on jednako moje i Rejevo dijete”, kaže Entoni. Nakon dvije runde vantjelesne oplodnje, treći puta je uspjelo.

“Bili smo shrvani kad su dva testa na trudnoću bila negativna, ali nismo odustali. Njih dvojica nisu me gnjavili da pokušam treći put, sama sam to željela i drago mi je da je uspjelo”, kaže Trejsi, dok njen brat ističe kako su sve vrijeme funkcionisali kao dobro uigran tim predan istome cilju.

“Svaku smo odluku donijeli zajedno i svaka je donijeta iz pravih razloga. Rej i ja uvijek smo držali Trejsi na prvom mjestu, jer je ona žrtvovala svoje tijelo za nas. Prihvatili bismo da je ona nakon dva neuspješna postupka vještačke oplodnje odlučila reći da je dosta”, kaže Entoni. Presretni što je na kraju uspjelo, Entoni i Rej redovno su pratili ultrazvuk i snimali videozapise o Trejsinoj trudnoći, a s malim Teom povezali su se dok je još bio u stomaku, tako što su snimali priče koje je Trejsi puštala.

Trejsi kaže da je bila malo nervozna prije nego što je trebalo da rodi, razmišljajući o tome kako će se na kraju nagoditi s očevima, ali anksioznost je potpuno nestala kad je vidjela Tea. Bio je oko 3,1 kilogram težak i zadovoljno se smjestio u zagrljaju svojih očeva.

“Trejsi je hitno trebala na carski rez, jer je Teova glavica zapela i ljekari ga nisu mogli izvući. Čekali smo ispred porodilišta i uspjeli čuti njegov prvi plač. Tada smo postali svjesni toga da je to stvarnost, da smo postali roditelji”, kaže Entoni. Dodao je da je trenutak kada su vidjeli dječaka bio savršen, osjećali su kao da je maleni oduvijek dio njihovog života.

“On je poput djelića koji je nedostajao u našoj porodičnoj slagalici”, kaže. Trejsino srce je sada ispunjeno ponosom zbog toga što je uspjela pomoći svom bratu i Reju da postanu roditelji.

“Rej i Entoni nevjerovatni su roditelji, a Teo je vrlo veseo i nasmijan dječak. Presretna sam zbog njih”, zaključuje Trejsi, piše 24sata.hr.

 

Ostavite komentar: