Pola grada pod halucinacijama: Žena poslužila sinove kolače, nije znala za „tajni“ sastojak

Muškarac iz Južne Dakote sebi je pripremio kolačiće s THC-om i otišao da spava. Njegova majka vidjela je tepsiju i odnijela je u centar za starije u kome se često karta. Kolačići su bili pravi hit, a onda su počeli problemi…

“Halo, policija, ne osjećam se najbolje. Vidim neke čudne stvari”, došao je prvi poziv policijskoj stanici u gradiću Janktonu u SAD.

“Nešto mi se čudno događa. Ha-ha”, javio se ubrzo i drugi stariji glas policajcima.

Uskoro je telefon stalno zvonio. Svi su opisivali iste ‘simptome’. Srce im jako udara, priviđaju im se stvari, ali sve im je to nekako smiješno. Neki su javili i da su otrovani.

Policija je počela da istražuje slučaj i nije im trebalo dugo da sve povežu. Svi građani koji su zvali policiju tu su noć boravili u društvenom centru za starije osobe. Svi su jeli kolače.

Ujutro je policija pokucala na vrata gospođe koja je donijela kolače za zabavu. Dala im je ostatke kolača i rekla kako ih je njen sin napravio.

Njega su pronašli u lokalnoj osnovnoj školi, gdje predaje muzičko, javili su američki mediji.

“Napravio sam kolače za sebe s uljem kojeg sam donio iz Kolorada. Nisam znao da ih je majka uzela, već sam spavao kad je ona izašla iz kuće”, branio se 46-godišnji muškarac, no policija nije pokazala previše saosjećanja.

“Prijeti mu do pet godina zatvora i novčana kazna od 10.000 dolara”, rekla je lokalna tužiteljka za medije.

Svi građani koji su jeli kolačiće su se oporavili, a neki se čak šale kako bi im nešto slično dobro došlo jednom godišnje…

 

 

Ostavite komentar: