Pokažite “mekanom ljubimcu” koliko ga volite: Plišane igračke “obilježavaju” svoj dan

28.10.2020. | 10:44
Dan plišanih igračaka obilježava se svake godine u čast mekanih ljubimaca, bez kojih mnogi i dalje ne mogu da zaspe iako odavno više nisu djeca.

Urbana legenda kaže da je Tedi Ber, jedna od najpopularnijih plišanih igračaka na svijetu, nastala pošto je američki predsjednik Teodor Ruzvelt u lovu spazio mladunče medvjeda koje nije mogao da ubije.

Danas se širom svijeta mogu naći najraznovsnije plišane igračke, od džinovskih koje predstavljaju bakterije i viruse, do likova iz raznih crtanih i animiranih filmova i igrica. Za pivopije je jedna od “najslađih” plišanih igračaka ogroman kvasac, bez kojeg nema piva.

Nije baš jasno kako je nastao Dan plišanih igračaka, ali jedna od legendi kaže da je za ovaj praznik odgovoran prodavac igračaka Rojal Selandžor koji je krajem osamdesetih došao na ideju da osnije Piknik dan Tedi Bera.

Ostale plišane igračke su postale ljubomorne što je Tedi Ber povlašćen i dan posvećen samo njemu, pa su zahtevale poseban dan samo za sebe. Nedugo potom Dan plišanih igračaka prestigao je po popularnosti Piknik dan Tedi Bera.

Ovaj praznik je idealna prilika da ljubav prema svom punjenom, mekanom i toplom drugaru podijelite sa ostatkom svijeta. Povedite ga sa sobom na posao ili u školu, ili mu priredite posebnu čajanku kod kuće.

Oznake: praznik