Plutao u zamrzivaču: Ribar proveo 11 dana bez hrane i vode na pučini VIDEO

Ribar iz Brazila je čudom preživio nakon što je 11 dana plutao u zamrzivaču u okeanu bez hrane i vode.

Romualdo Macedo Rodrigez (44) putovao je na brodiću iz Amape, države na sjeveru Brazila u cilju da dođe u Ilet la Mere, ali mu je brod potonuo.

Romualdo ne zna da pliva, pa se uspaničio i popeo u zamrzivač koji je imao na brodu. Rekao je da nije imao hrane ni vode i da je izgubio nekoliko kilograma tokom tih nekoliko dana.

Romualdo je lokalnim medijima rekao da ga je mučila žeđ.

“Mislio sam da će me napasti ajkule jer ima mnogo radoznalih riba na otvorenom moru”, rekao je on.

Na kraju ga je 11 dana kasnije primjetila posada sa drugog broda, koji ga je izvukao iz moru kod obale Surinama, koji se graniči sa Franuskom Gvajanom, prenosi Metro.

Romualdo je rekao da je to najvažniji dan u njegovom životu i da je “ponovo rođen”.

“Oni su mislili da tamo nema nikog. Kako su se približili, rekao sam: “Moj bože, brodić”. Podigao sam ruke i zatržio pomoć”, rekao je on.

Smatra se da je spašen na nekih 450 kilometara od mjesta gdje mu je potonuo brod.

Video snimak njegovog spašavanja je obišao planetu. Romualdo je bio dehidriran i dezorjentisan, imao je sunčanicu, a odjeća mu je bila pocjepana. Romualdu su njegovi spasioci dali kašu i vodu, nakon što danima nije jeo.

Policajac Luis Karlos Porto rekao je za medije: “Romualdo je bio premršav, oslabljen i veoma dobrog raspoloženja. Rane koje je imao po tijelu, a koje je dobio od sunca, sada su mnogo bolje”.

Čim se vratio na obalu pružena mu je prva pomoć, ali ga je policija u Surinamu uhapsila jer nije imao ispravna dokumenta. Kako se navodi, proveo je 16 dana u pritvoru, prije nego što je odletio kući u Brazil, piše Nova.rs.

Ostavite komentar: