Ovo se ne viđa često: Majka četvoro djece otišla na ultrazvuk i šokirala se saznanjem VIDEO

Spoznaja da očekuje blizance za neke majke može biti šok, a zamislite onda kakvo je iznenađenje doživjela jedna mama kada je otkrila da ne očekuje jedan, već dva para blizanaca.

Ešli Nes je priznala da joj je prvo bio šok da sazna da je uopšte trudna. Dvije sedmice kasnije bila je na rutinskom ultrazvuku i saznala da se događa nešto neuobičajeno.

“Bili smo tu samo ja i tehničarka, ona sjedi tu i snima me, a onda napiše ‘A B’, pa je pogledam i pitam: ‘Čekaj, čekaj, nosim li blizance?’ ‘Ovaj, dušo, nosiš četiri bebe'”, rekla je Nes za “Boston.com”, dodavši da je bila uvjerena da će se onesvijestiti.

To nije bio kraj iznenađenjima. Nes je kasnije saznala da zapravo očekuje dva para jednojajčanih blizanaca: dva dječaka i dvije djevojčice.

Izgledi za prirodno začeće četvorki su izuzetno mali, a vjerovatnoća je procijenjena na između 1 prema 700.000 i 1 prema milion.

Šanse za začeće dva para jednojajčanih blizanaca u jednoj trudnoći su 1 prema 70 miliona.

Bebe će se pridružiti porodici u kojoj već postoji četvoro djece, kćerki koju ona ima iz prethodne veze i troje djece njenog dečka Vala, a svi imaju između 7 i 24 godine. Nes je rekla da je njena porodica oduševljena viješću, dodajući da ju je to natjeralo na razmišljanje o pobačajima koje je ranije imala, prenosi “Index.hr”.

“Prethodno sam imala četiri spontana pobačaja. Moja je baka preminula u januaru, a ja sam saznala da sam trudna neposredno prije toga, pa mi ovo djeluje kao njen dar koji može nadomjestiti gubitke koje sam pretrpjela”, rekla je za “Dobro jutro”, Ameriko.

Bebe se trebaju roditi 18. oktobra, ali budući da se radi o visokorizičnoj trudnoći, njeni ljekari žele da rodi u 32. sedmici, dakle od sredine do kraja avgusta.

Buduća mama osmoro djece već je odabrala imena za bebe.

“Dvije djevojke su Ćesli i Čatam, a dva dječaka Čens i Česton”, rekla je za “WJAR”.

Ostavite komentar: