Ovo magično mjesto zaista postoji: Rajsko ostrvo u obliku delfina FOTO

Sigurno ste ovog ljeta skrolujući društvenim mrežama naišli na fotografiju ostrva u obliku delfina. Iako više izgleda kao destinacija iz nekog naučno-fantastičnog filma, ovo magično mjesto zaista postoji. Riječ je o ostrvu Galo Lungo.

Italijansko ostrvo Galo Lungo je čudesni produkt prirode, koje je zahvaljujući društvenim mrežama postalo viralni hit. Osim tirkiznog mora i prelijepih plaža, ljude najviše fascinira to što ovo ostrvo ima oblik omiljenog morskog sisara – delfina.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Travel365.it (@travel365.it)

Iako je mnogima prva asocijacija na Italiju, venecijanska gondola, rimski Koloseum ili brežuljci Toskane, ova zemlja ima turistima da ponudi mnogo više od izvikanih destinacija. Među malim, skrivenim prirodnim draguljima Italije svakako se izdvaja ovo neobično ostrvo, koje krije veoma zanimljivu priču.

Ostrvo Galo Lungo je slavu steklo zahvaljujući svom nesvakidašnjem obliku. Kada se ovo ostrvo posmatra iz vazduha, odnosno ptičje perspektive, izgleda baš kao delfin koji iskače iz vode, a na društvenim mrežama su ga popularizovale putopisne fotografije snimljene uz pomoć dronova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sunrise Sorrento (@sunrise_sorrento)

Osim neobičnog oblika, ovo ostrvo ima i fascinantnu istoriju koja ga čini još intrigantnijim. Naziv “Sirenusas” dolazi od italijanske riječi sirene, a legenda kaže da su ta mitološka bića koristila ostrva kao svoje prebivalište i mamile mornare u njihovu propast u duboke morske vode. “Gallos” dolazi od italijanske riječi galli (pijetlovi).

Izuzetno privlačno osrtvo s fascinantnom istorijom jednostavno ostavlja bez daha. Međutim, ovo predivno ostrvo skriva mnogo tajni, prenosi “Avaz”. Na njemu se kroz istoriju nalazio manastir, zatvor i stražarnica. Pritom, svakome je dopušteno da pliva u vodama koje okružuju ostrvo, a samo je odabranim gostima dopušteno pristajanje i razgledavanje. Ako želite da istražite ovo ostrvo u obliku delfina bogate istorije, moraćete da ga iznajmite.

Ostavite komentar: