“Ovo je grad mrtvih”! Morbidno – političar kampanju započeo iz sanduka VIDEO

Karlos Majorga, kandidat na lokalnim izborima u Meksiku, svoju političku kampanju je prije nekoliko dana započeo iz otvorenog kovčega, upozoravajući na taj način na stopu nasilja u gradu Huarezu, koji je, zbog kombinacije pandemije i nemara aktuelnih vlasti postao “grad mrtvih”.

Majorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Huareza i El Pasa u Teksasu, stigao u kovčegu. Pratili su ga njegovi saradnici odjeveni u zaštitnu medicinsku opremu, a u rukama su nosili bukete cvijeća u pokušaju da tako skrenu pažnju na broj žrtava korona virusa koji u ovoj zemlji prelazi čak 200.000, prenosi Telegraf.
“Svoju političku kampanju odlučili smo da započnemo iz kovčega jer na taj način političarima želimo da uputimo poruku da ovde ljudi umiru zbog njihove indiferentnosti”, rekao je Majorga. On je potom oštro napao svoje protivnike.“Isti oni političari koju su ćutali i ranije zbog visoke stope organizovanog kriminala, ćute i sada kad su suočeni s haotičnom situacijom zbog kovida”, rekao je. Grad Huarez nalazi se u severnoj državi Čivava na granici sa Sjedinjenim Državama u okrugu u kojem se kandiduje Majorga i jedan je od dijelova Meksika najpogođenijih kriminalom.
Kampanju za izbore koji će biti održani u junu započelo je na hiljade kandidata za zastupnike, guvernere i gradonačelnike. O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Majorga govori i podatak po kojem je dosad u kampanji smrtno stradalo 16 kandidata.

Ostavite komentar: