Ovako izgleda moderna Zlatokosa: Ova djevojka se nije šišala tri decenije FOTO

Njega duge i zdrave kose zavisi prije svega od dva faktora. Prvi se odnosi na strpljenje i mnogo truda koji morate uložiti kako bi ostala zdrava u dugom vremenskom intervalu.

Pored njege važna je i genetika. Tanka kosa koja je sklona lomljenju neće zadržati zdrav izgled i volumen, ma koliko ulagali u njeno održavanje.

Ukoliko ne zadovoljavate navedene uslove, teško da je možete pustiti do zemlje.

Nije se šišala 29 godina!

Za Alenu Kravčenko (34) iz Ukrajine kažu da je Zlatokosa savremenog doba jer uspješno njeguje kosu dugu 1,8 metara. Kosu pušta od svoje pete godine, a za to je zaslužna njena majka.

“Majka mi je usadila ljubav prema dugoj kosi”, objašnjava Alena, a prenosi Bored panda.

Nije se šišala skoro 30 godina. Uprkos tome što je Alenina kosa odavno duža od njene visine, nema namjeru da je skrati.

“Ljubav prema kosi i pletenici je toliko jaka da nijednog trenutka u životu nisam razmišljala o promjeni frizure. Ne mogu da zamislim sebe sa drugom bojom kose ili drugačijom frizurom”, kaže Alena.

Njega pramenova podrazumijeva mnogo truda, ali Alena ispunjava sve obaveze.

View this post on Instagram

Я архитектор собственной жизни. Помните, что контроль за жизнью только в ваших руках. Вы можете изменить то, что хотите изменить. Вы можете представить себе новую жизнь, и у вас есть все инструменты для ее создания! Фото : @ak___2.0 @odessa_photographer_ak Спасибо за твои работы, они чудесные 💙💙💙 #superlonghair#длинныеволосы#longhair#rapunzel#длиннаякоса#красивыедевушки#topgirls#odessagram#одесса#summer2020 #рапунцель#шуба#длинныеволосыукраина#длинныеволосыодесса#волосыодесса#superlonghair#sexiesthair#summer2020 #reallylonghair#longhairdontcare#hairstyle#hairfashion#longcurlyhair#hairstyles#рапунцельукраина#rapunzelukraine#longhairbeauty#frenchbraid

A post shared by ❤Alena Kravchenko❤ (@alenuwka_longhair) on

“Nije mi teško, naprotiv. Njegovanje kose mi pričinjava radost, jer je kosa godinama moj zaštitni znak. Ona je moja ljepota i bogatstvo”, kaže Alena.

Kosa joj je vitalna jer je suši na potpuno prirodan način!

“Prilikom sušenja kose ne koristim fen, ne koristim pegle i prese za lokne. Samo je pustim da se osuši potpuno prirodno. Perem kosu jednom nedjeljno. Koristim prirodne maske i ulja za negu. Kvalitet kozmetike je veoma važan, ali mora biti prirodna. Ona koju ja koristim napravljena je od sušenog voća, orašastih plodova i domaćeg sira”, objašnjava Alena.

Ostavite komentar: