Ovaj voz nigdje ne ide, a postao je luksuzna atrakcija FOTO/VIDEO

23.01.2024. | 22:29

Za mnoge turističke entuzijaste, voz koji nigdje ne ide je velika atrakcija – nalazi se u Južnoj Africi u jednom od najvećih rezervata divljači na ovom kontinentu, a pozicioniran je na mostu i pretvoren je u hotel.

Širom svijeta se nalaze predeli, objekti i prirodne ljepote pred kojima jednostavno zanijemimo. Takođe, ne treba zanemariti ni zanimljive atrakcije koje su veoma popularne među svjetskim putnicima i koje svojim smjelim izgledom i pozicijom “prkose” svemu što smo do sada vidjeli. Jedan takav neobični objekat nalazi se u Nacionalnom parku Kruger u Južnoj Africi.

Kruger Shalati, takođe poznat kao “Voz na mostu” se sastoji od vagona renoviranih u 24 moderna apartmana sa balkonima i bazenima.

Okruženi netaknutom divljinom, luksuzni vagoni hotela su na željezničkom mostu koji se proteže kroz veličanstvenu reku Sabie od obale do obale.

Impresivan u svakom pogledu, ovaj hotel je arhitektonsko čudo. Pored same lokacije i velelepne unutrašnjosti, veliki utisak ostavlja pogled na prirodu i mogućnost da se vide rijetke divlje životinje kako dolaze na reku. Mnogi napominju da gosti ne treba da se iznenade ako sa balkona vide veliku “afričku petorku”, odnosno lavove, leoparde, nosoroge, slonove i bivole kako se “osvježavaju” na reci.

Oda prošlosti i parnim vozovima

Objekat je osmišljen je tako da se “da počast gostima koji su istraživali park prije skoro 100 godina”, piše na zvaničnom sajtu hotela.

Inspiracija da hotel sa izgledom voza bude pozicioniran iznad rijeke, nije slučajna i svoje uporište ima u istoriji. Naime, kada je dvadesetih godina prošlog vijjeka ova teritorija proglašena nacionalnim parkom, u nju se moglo doći samo vozom, a on bi se preko noći parkirao na mostu:

“Ideja je bila da ponovo oživimo iskustvo u nekom drugom obliku. Kada smo imali priliku da kupimo stare vagone od železničkog operatera u Južnoj Africi, nismo mogli da kažemo ne toj ideji”, naglašava direktor Džeri Mabena, a piše Si-En-En.

Hotel je nezaboravan, ali i safari

Avantura po Nacionalnom parku se ne zaustavlja ovdje. Preporuka gostima jeste da osjete “miris divljine”, odnosno da sa vodičima dožive nezaboravna safari iskustva:

“Ako vozite sami, možete lutate Nacionalnim parkom Kruger, a to je veoma veliko područje. Ukoliko idete sa vodičem, oni znaju šta rade, poznato im je gdje su životinje, kada će da nađu i u koje vrijeme”, kažu iz hotela.

Oznake: Atrakcija, Hotel, Turizam