Otac 36 beba širom svijeta: Majke su mislile da je savršen odabir, ali istina je bila surova

Žene koje su uz pomoć donirane sperme pomno birale savršenog oca i našle, kako su mislile, savršenog kandidata, otkrile su jezivu istinu.

List The Atlantic piše o slučaju velikog broja majki koje su u banci sperme Xytex u Džordžiji pronašle idealnog kandidata za donora sperme.

Kandidat pod rednim broje 9623 činio se kao savršen izbor – govori četiri jezika, IQ mu je 160, radi na doktoratu, a što se izgleda tiče – liči na Toma Kruza. Koja žena ne bi poželjela takve gene?

Tokom 14 godina, sperma ovog idealnog kandidata poslata je u više država i pomogla je da nastane najmanje 36 djece. A onda se saznala istina – “genije” pod rednim brojem 9623 nije ni prišao fakultetu, nema nikakvih postdiplomskih studija, naprotiv – ima debeo kazneni dosije a pored njega i psihičke probleme.

Cijelo klupko laži počelo je da se raspliće 2014. godine, kada je sasvim slučajno otkriveno ime ovog “idealnog” kandidata. Banka je greškom u poruci grupi majki koje su izabrale njega otkrila da mu je ime Kris Ageles, kao i njegovu adresu.

Naravno, majke su se odmah bacile u istraživanje na internetu i pronašle njegovo pisanje o tome kako čuje glasove. Daljom istragom utvrdile su da je Kris bio i hospitalizovan zbog mentalnih bolesti, kao i da je sklon pokušajima suicida. Takođe je i počinio krađu.

Ispostavilo se da banka sperme nije znala ništa od toga i da uopšte nisu provjerili ovog donatora, makar tako tvrde majke koje su podnijele tužbu protiv banke i koje sada strahuju da su njihova djeca naslijedila tu očevu sklonost mentalnim bolestima.

Tako je više od deset tužbi podnijeto protiv ove banke 2016. godine, a jedan slučaj upravo je u postupku, dok se banka uzdržava od komentara za javnost, prenosi zena.blic.

Ostavite komentar: