Ostavila ih da vise iznad 26. sprata: Naljutila se zbog radova, pa molerima presjekla konopac

Stanovnica jedne višespratnice na Tajlandu presjekla je potporni konopac za dva molera, očigledno ljuta što joj nije najavljeno da će raditi, i ostavila ih da vise iznad 26. sprata dok ih jedan bračni par nije spasio, saopštila je policija u srijedu.

Žena se suočava s optužbama za pokušaj ubistva i uništavanje imovine, saopštila je policija u Pak Kretu, sjeverno od glavnog grada Tajlanda, prenosi AP.

U saopštenju se ne navodi šta je bio motiv osumnjičene da presiječe konopac, ali su tajlandski mediji javili da je očigledno bila frustrirana kada su se radnici pojavili ispred njene sobe, a nije imala najavu da će se izvoditi radovi tog 12. oktobra.

Video-snimak na društvenim mrežama pokazuje kako dva radnika mole stanare na 26. spratu da otvore prozor i puste ih unutra.

Jedan od molera, državljanin Mjanmara po imenu Song, rekao je tajlandskim medijima da su se on i njegova dva prijatelja spustili sa 32. sprata zbog sanacije pukotine na zgradi.

Kada je stigao do 30. sprata, osjetio je da je konopac teži i kada je pogledao dolje vidio je da neko na 21. spratu otvara prozor i siječe mu konopac.

Pokušao je da zatraži pomoć iz drugih stanova, ali niko nije bio unutra, dok je treći kolega nastavio da ih pridržava sa posljednjeg sprata.

Stanarka koja ih je spasila, Praphaivan Setsing, rekla je da je njen suprug, Britanac, primijetio jednog od radnika koji je signalizirao za pomoć i pozvao je da razgovara s njima.

Uprava zgrade uputila je molere da prijave incident policiji, a 34-godišnja žena je prvo negirala da je odgovorna, ali je policija poslala presječeni konopac na otisak prsta i DNK analizu, prenose mediji.

U srijedu su se žena i njen advokat pojavili u policijskoj stanici.

Nakon što joj je policija pokazala snimke sigurnosnih kamera i forenzičke dokaze, priznala je, ali je negirala bilo kakvu namjeru da ubije radnike.

Osumnjičena je privremeno puštena i policija će podnijeti krivičnu prijavu sudu u roku od 15 dana, a ona bi mogla da se suoči sa zatvorskom kaznom do 20 godina ako bude proglašena krivom za pokušaj ubistva.

Ostavite komentar: