Ostaje bez miliona: Neće da se zaposli

Kler Braun  iz Australije nedavno je dospjela u sve medije, kada je otkriveno da je naslijedila bogatstvo svog pokojnog oca koje se mjeri u milionima dolara, ali kako ne želi da ispuni uslove koje je on postavio u svom testamentu, pristup novcu koji bi riješio sve njene životne probleme joj je uskraćen.

Prema testamentu Braun treba da pronađe stalan posao i da “doprinese zajednici” da bi dobila pristup 12 miliona dolara, ali ona to odbija, nazivajući uslove nerealnim i pravdajući se svojim zdravstvenim stanjem. Istovremeno, ova djevojka živi od socijalne pomoći.

,,Razumijem zašto porodica od mene traži da budem funkcionalan član društva, ali morate da pogledate moj zdravstveni karton da biste shvatili da se to neće dogoditi. Ne mogu da naučim da vozim jer imam ADHD (poremećaj pažnje s hiperaktivnošću)”, pravda se Braun.

Ona trenutno živi u jednom od zapadnih predgrađa Sidneja sa partnerkom Loren i njihovom ćerkom, što je daleko od njenog odrastanja na istočnoj strani grada, u kojem je bila bezbrižna i pohađala najbolje škole.

Klerin otac  je bio uspješan trgovac na berzi, gde je stekao bogatstvo i nerijetko je ćerki davao 500 dolara nedjeljno, međutim, kada je prekinuo, ona je bila primorana da traži pomoć od države.

,,Nazivam sebe švorc milionerkom, jer sam stalno bez novca i ne mogu da uradim ništa povodom toga. Dajte mi ono što mi pripada po zakonu! Ja patim! Možete li, molim vas, da prestanete s tim “zaposli se”, to se neće dogoditi “, obratila se Kler porodici, piše Dnevni Avaz.

Ostavite komentar: