Orao zgrabio ajkulu iz okeana i preletao plažu – VIDEO

Snimak se nevjerovatnom brzinom proširio društvenim mrežama, a na njemu se vidi grabljivica koja se spustila do površine vode i kao od šale kandžama zgrabila ajkulu.

Kupači na jednoj od plaža u Južnoj Karolini ostali su u nevjerici kada su vidjeli najprije orla koji iz okeana nešto zgrabio, a potom kad su shvatili da je riječ o ajkuli.

Na sreću jedna žena je uspjela i kamerom da uhvati ovaj nesvakidašnji događaj.

Snimak se nevjerovatnom brzinom proširio društvenim mrežama, a na njemu se grabljivica koja se spustila do površine vode i kao od šale kandžama zgrabila ajkulu.

Autorka ovog nevjerovatnog snimka navodi da je ajkula bila velika oko dva metra i da je orao bez ikakvih problema letio zajedno sa njom, kao da je riječ o “zlatnoj ribici”. Ona je ovaj prizor uhvatila sa terase svog stana koji je na 17.spratu zgrade u Tenesiju.

Nakon objavljivanja snimka nastala je prava rasprava u komentarima i mnogi od su se pitali o kojoj je ptici riječ, kao i da li je plijen zaista ajkula. Jedan od najzanimljivijih odgovora bio je da je zapravo sletio pterodaktil – leteći dinosaurus i oteo ajkulu.

 

 

Ostavite komentar: