Od cijene se okreće tlo pod nogama: Električni automobil kralja Čarlsa na aukciji

21.02.2024. | 18:12

Lični električni automobil marke Jaguar britanskog kralja Čarlsa III biće prodan na aukciji po cijeni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres. Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće “Historics Auctioneers” i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrijednost.

“Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv dio istorije elektromotorstva. S obzirom na to da je Jaguar I-Pace prestao da se proizvodi pre modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primjerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrijednosti”, naveo je Pridi, prenosi B92