Od braće koja dijele ženu do masturbacije u rijeci: Da li su ovo najbizarniji “seks običaji”?

O mnogim stranim zemljama i njihovim običajima vjerovatno ste čuli jako puno, ali za neke stvari sigurno niste znali.

Indonezija

Zamislite da se od vas očekuje da nekoliko puta godišnje prevarite svog partnera. I da to partner podržava. E pa u Indoneziji to ne morate zamišljati. Oni 7 puta godišnje slave praznik “Pon” kada hodočaste na svijetu planinu Javu, a za vrijeme hodočašća moraju voditi ljubav s osobom koja nije njihov supružnik.

Francuska

Ako ćemo vjerovati statistici, Francuska je raj za svingere. Navodno 41 odsto Francuza voli ili je probalo ili redovno upražnjava orgije, a čak 27 odsto ih redovno su u orgijama zajedno s partnerom.

Iran

Uprkos strogim muslimanskim običajima koji dozvoljavaju isključivo seks u braku i to samo u misionarskoj pozi kao jedinoj koja ne degradira žene, mnogi stupaju u privremeni brak – brak za koji je ugovorom tačno određeno koliko će trajati.

Ovakav tip braka postoji, naravno, isključivo zbog seksa.

Nepal

Prvenstveno zbog ekonomskih razloga, kako braća ne bi dijelila zemlju, dijele jednu ženu. Ona jedna udaje se za svu braću zajedno i sa svakim je bratom dužna ispunjavati bračne obveze.

Nigerija

Pleme Vudabiji ima toliko zbunjujuće običaje da je doista teško shvatiti tko tu zapravo koga…prvo roditelji organiziraju vjenčanje s rođacima i sestričinama. Nakon toga, jednom godišnje na festivalu “Garewol” maskirani muškarci pokušavaju zavesti tuđe žene. One kojima to uspije i koji pobjegnu sa zabave, smatra se vjenčanim.

Drevni Egipat

Iako više ne postoji, njihovi se običaji i dalje prepričavaju. Kao recimo “Min festival”. Kako su stari Egipćani vjerovali da nivo vode u Nilu, a time i opstanak svijeta, zavise o nivou sjemena u rijeci, na navedenom festivalu muškarci su grupno i javno masturbirali te ejakulirali u Nil.

Japan

Kako bi Japanke privukle svog muškarca, oko svog tijela vežu ljepljivu traku, posebno oko grudi i oko usta, piše cosmopolitan.hr.

Ostavite komentar: