Od bake Dobrile ćilim koji je sama tkala: Vučić dobio i čuturu sa svojim likom

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije danas se posjetio domaćinstvo Ljube Blagojevića, a poslije razgovora sa mještanima dobio je mnogobrojne poklone.

Vučić je od prozvođača čutura iz Bajine Bašte dobio na poklon čuturu sa njegovim izrezbarenim likom.

“Vi ste ovo lično rezbarili?”, upitao je Vučić.

“Ja sam lično za Vas”, odgovorio je. Vučić se potom prekrstio i probao rakiju šljivovicu i dodao čuturu i Drobnjaku da proba.

Pored ostalih mnogobrojnih poklona, izdvojio se i poklon bake Dobrile – ćilim koji se sama tkala.

Podsjećanja radi, Vučić je posjetio danas domaćinstvo porodice Blagojević u selu Pepelj, devet kilometara udaljenom od Bajine Bašte, koji su poznati kao jedan od najvećih proizvođača malina u ovom kraju, a koje broji šest članova. Osim sa članovima porodice Blagojević, predsjednik je razgovarao i sa drugim mještanima sela Pepelj, a najmlađima je poklonio tablete.

Predsjednik Vučić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, u dvorištu porodice Blagojević, obišli su i izložene domaće proizvode, među kojima najviše med i rakiju, koje su proizveli lokalni proizvođači, ali i odevne predmete od pamuka i vune koje su ručno izradile žene članice Udruženja “Carske orhideje” iz Bajine Bašte, piše Informer.

Ostavite komentar: