Nije uspio kao fudbaler, ali ga je sreća pogledala: Saznao da je princ, pa naslijedio ostrvo i milione

01.02.2023. | 12:04

Đordi Amat je španski fudbaler koji svjetskoj javnosti nije pretjerano poznat, ali poslije čudesne sudbine koja ga je “zadesila” priču o njemu čula je cijela planeta.

Nikada nije bio fudbalska zvijezda, a mnogi su njegovu karijeru na travnatom terenu okarakterisali kao – propalu!

A onda, sasvim slučajno, saznao je da on nije “običan smrtnik” na ovoj zemaljskoj kugli, nego ni manje ni više nego – princ!

Amat je rođen na periferiji Barselone, a njegovi roditelji su iz Katalonije. Međutim, njegova baka je sa ostrva Siau u Indoneziji.

“Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonežanske papire i to mi je uvijek bilo zanimljivo zbog njenih priča. Laknulo mi je i bio sam presrećan zbog toga kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekim mojim kolegama taj proces trajao i po sedam godina”, izjavio je Đordi Amat.

View this post on Instagram

A post shared by Jordi Amat (@jordiamat5)

Ali, Amatova baka nije bilo kakva Indonežanka – ona je dalji potomak indonezijskog kralja, a bila je princeza ostrva koji je u vlasništvu njegove porodice.

To propalog fudbalera čini princem, a uzimanjem indonezijskog državljanstva uklonjene su sve prepreke da to i zvanično postane.

Oznake: Fudbaler, Princ