Nevine želje! Dječak molio premijera da dozvoli dolazak Djeda Mraza – odgovor je sjajan

Jedan petogodišnji dječak imena Tomas molio je premijera Italije Đuzepea Kontea da ne ograniči kretanje Djeda Mrazu kako bi omiljeni djedica mogao podijeliti poklone djeci.

Premijer Konte je njemu, ali i svoj djeci u Italiji, odgovorio na svom Fejsbuk profilu, navodeći da je prije nekoliko dana dobio pismo od petogodišnjeg Tomasa iz Cesano Maderna, koji je, kako je napisao, imao jednu vrlo posebnu molbu.

“Dragi Tomase,

Pročitao sam tvoju poruku i želim te uvjeriti. Djeda Mraz mi je garantovao da već ima međunarodnu certifikaciju: može putovati posvuda i dijeliti poklone svoj djeci širom svijeta. Bez ograničenja. Potom je potvrdio da uvijek koristi masku i drži pravu distancu kako bi zaštitio sebe i sve ljude koje sretne”, napisao je Konte.

Premijer Italije je dalje napisao da je jako dobra ideja da ispod jelke, osim keksa i toplog mlijeka, bude i sredstvo za dezinfekciju.

“Drago mi je čuti da ti i tvoji prijatelji poštujete sva pravila, da bi zaštitili mamu i tatu, djeda i baku i ostale drage”, kazao je Konte.

U porukuci je dodao da djeak iz tog razloga ne mora pisati Djeda Mrazu da je bio dobar, jer mu je premijer sam to rekao. Djeda Mrazu je, piše Konte, rekao i da je ovo bila teška godina u Italiji i da su Tomas i sva druga djeca bili dobri.

“Čuo sam i da želite zamoliti Djeda Mraza da otjera korona virus. Ne trošite priliku da zatražite taj dodatni poklon. Mi odrasli ćemo uspjeti izbaciti korona virus, svi zajedno. Tako da se možete uskoro igrati slobodno i srećno”, napisao je Konte i dječaku “poslao” veliki zagrljaj.

Premijer Italije objavio je i pismo dječaka, piše Radio Sarajevo.

Ostavite komentar: