Neobična tropska riba nasukala se na obalu Oregona

Velika šarena Opah riba nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice. Rijetka riba teška oko 45 kilograma, poznata i kao Moonfish (Mjesečina), otkrivena je na plaži Sunset u gradu Seasideu.

Riba je rijetka za obalu Oregona, naveli sui z Seaside Aquariuma u objavi na Fejsbuku, u kojoj su postavili nekoliko fotografija ribe.

Keith Chandler, generalni direktor Seaside Aquariuma, rekao je za CNN da je ovu riba neobično naći na obali oregona te da je u sjajnom stanju.

“Prilično su cool ribe i obično ih ne viđamo na obali. Bilo je prilično uzbudljivo za lokalno stanovništvo”, rekao je Chandler.

Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu (NOAA), o vrstama se malo zna jer žive duboko u okeanu. Vrsta se obično nalazi u umjerenim i tropskim vodama, prenosi Klix.ba.

Zbog stanja u kojem je pronađena riba, Chandler vjeruje da je na plaži bila manje od sat vremena prije nego što je osoblje akvarijuma dobilo informacija o tome.

Kako riba nije preživjela čuva se u velikom zamrzivaču, a akvarijum planira sarađivati s jednom lokalnom organizacijom na seciranju ribe kako bi saznali više o toj vrsti.

 

 

Ostavite komentar: