Neobična kazna: Stranci na Baliju moraju da rade sklekove ako ih uhvate bez maske VIDEO

Strance koje na Baliju uhvate bez zaštitne maske čekaju neobične kazne, dok vlasti na ostrvu nastavljaju da se obračunavaju sa ljudima koji krše mjere uvedene zbog korona virusa.

Na snimcima koji se šire na društvenim mrežama vide se kako zvaničnici tjeraju strance da rade sklekove nakon što su ih uhvatli bez maski, prenosi ABC.

Regija Badung je dom turističkih meka Kuta i Seminjak i tamo su zvaničnici zabilježili najviše kršenja zdravstvenih protokola na ostrvu.

Do ove nedjelje prijavljeno je oko 8.860 prekršaja, navodi ABC. Mnogi od tih prestupa bili su ljudi koji maske nisu nosili pravilno ili uopšte, i preduzeća koja su se kosila sa zdravstvenim protokolima.

Oko 80 odsto prekršaja napravili su stranci.

“Neki stranci uhvaćeni su kako bez maski šetaju plažom, voze bicikl ili sjede u restoranu”, rekle su vlasti.
Mnogi su kažnjeni zbog toga, ali su neki zbog manjih grešaka kao što je nepravilno nošenje maski tjerani da rade sklekove na ulici.

“Ne kažnjavamo one koji priznaju greške”, istakli su nadležni.

Većina stranaca koji krše mjere je iz Evrope, a mediji prenose da jedino Australijanci nisu do sada kažnjeni.

Bali je u septembru počeo da piše kazne zbog nenošenja maski, ali zvaničnici razmatraju povećanje kazni jer, kako kažu, kazna od oko devet dolara ne pogađa puno strance.

Na ostrvu ima oko 900 potvrđenih slučajeva korona virusa, ali uticaj pandemije na turizam, koji je glavni izvor prihoda na Baliju, pogodio je na hiljade drugih.

Ostavite komentar: