Neobična aukcija: Prodaje se Lamborghini razbijen u kultnoj sceni s Leonardom DiKapriom

02.11.2023. | 15:33

Prije tri mjeseca ugledna kuća “RM Sotheby’s” najavila je da će na aukciji imati jedan od dva Lamborghini Countacha korištena u filmu “Vuk s Vol Strita”, a riječ je o primjerku koji nije bio oštećen za potrebe scenarija.

Međutim, sada je za aukciju najavljen i razbijeni primjerak koji je bio korišten za čuvenu scenu u filmu kad ga Džordan Belfort (Leonardo DiKaprio) na putu do kuće razbija pod uticajem droge Metakvalon.

Taj znatno oštećeni Lamborghini Countach 25th Anniversary iz 1989. ponudiće “Bonhams” na svojoj aukciji u Abu Dabiju 25. novembra ove godine. Ovo će biti prvi put da je automobil ponuđen na javnoj aukciji od snimanja filma i u istom je stanju u kojem je razbijen u filmu.

Očekuje se da će se prodati za između 1.5 i dva miliona dolara.

Iz “Bonhamsa” kažu da je ovaj Countach proveo na velikom ekranu otprilike 3 minute i 11 sekundi, a zanimljivost je da redatelj Martin Skorsese nije bio zadovoljan razmjerom oštećenja automobila tokom snimanja te je naručio kamion s ravnom platformom koji je više puta udario u bijeli Lambo kako bi nanio još veću štetu, navodi “AutoKlub”.