Nala je “teška” skoro 100 miliona evra: Upoznajte najbogatiju mačku na svijetu FOTO

28.03.2024. | 10:18

Ovo je Nala, najbogatija mačku na svijetu koja je “teška” 84 miliona funti (skoro 100 miliona evra) i zarađuje 12.000 funti (oko 14.000 evra) po objavi na Instagramu.

Nala se kupa u novcu, ali njeno porijeklo je skromno, jer je ugledala svijet u skloništu za životinje. Nalin vlasnik Puki zaljubio se u mačku na prvi pogled dok je bio u poseti centru za prihvatanje mačaka u Los Anđelesu.

Preslatka mačka nije samo megabogata, već je i poznata i može se pohvaliti “vojskom” od više od četiri miliona lojalnih pratilaca na Instagramu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nala Cat ™ (@nala_cat)

Nala ima neverovatnih 7.000 postova na ovoj društvenoj mreži, a podijeljeno sa njenim bogatstvom od 80 miliona funti, to je u prosjeku 12.000 funti po objavi, prenosi Thesun.

Puki (pravo ime mu je Varisiri Matačitipan) je 2012. godine odlučio da dijeli avanture svoje mačke na Instagramu.

“Nala je najvjerovatnije prva mačka na internetu koja je samu sebe predstavljala i mislim da je to jedan od razloga zbog koga se dopala ljudima”, kaže vlasnik. Mješanka sijamske i tabi mačke postala je inspiracija brenda hrane za mačke i lansirala je sopstvenu liniju robe, zarađujući svom vlasniku nevjerovatnih 84 miliona funti.

Nala takođe drži Ginisov svjetski rekord za najpraćeniju mačku na Instagramu, a osvojila je i titulu “TikToker godine”.

Kada su pitali Puki koliko vremena posvećuje nalozima na društvenim mrežama, rekao je da je to posao sa punim radnim vremenom, što je još jedan od razloga zašto Nalina popularnost i dalje raste. Govoreći o identitetu Nalinog brenda i njenoj neto vrijednosti, vlasnik kaže da je još u “nevjerici”.

“Ni dan-danas ne vjerujem u sve što se događa, niti sam pomislio da ću ikad stići dovde, čak i da gostujem na televiziji. Veoma sam zahvalan zbog svega što se dogodilo i mislim da se sve dešava s razlogom. U to vrijeme na mom bankovnom računu bilo je samo 82 penija i rizikovao sam da postanem beskućnik da bih spasao ovu jadnu mačku”, priznao je Puki u jednom TV intervjuu.

I ne samo da je Nala pomogla Pukiju da ostvari svoje snove, već mu je pomogla i da pronađe ljubav.

“Moja partnerka i ja upoznali smo se preko Instagrama u vrijeme kada sam otvorio Nalin nalog i počeo da naručujem leptir mašne. Tako sam upoznao Šenon, u vrijeme kada je usvojila svoje dvije sestričine: one su tada imale pet i šest godina i morala je da napusti svoj stalni posao da bi se brinula o njima”, prisjeća se Puki, prenosi Telegraf.