Najpoželjniji mladi princ! Sin sultana ženi djevojku balkanskih korijena FOTO

23.11.2023. | 21:26

Abdul Matin od Bruneja već godinama važi za najpoželjnijeg mladog princa, a sada je otkriveno da se ženi, i to za djevojku hrvatskih korijena.


Kraljevsko vjenčanje održaće se u januaru iduće godine, a o misterioznoj Aniši Isi-Kalebić se zaista malo zna.

Njihova ljubavna priča započela je nakon što su se upoznali preko prijatelja. Aniša inače potiče iz poznate brunejske porodice, njen djed Pehin Datuk Haji Isa bio je savjetnik tamošnjeg sultana i suosnivač avio kompanije.

Kako su mnogobrojni strani mediji prenijeli njen otac vuče korjene iz Hrvatske. Inače, dio života je Aniša provela u Britaniji, gdje je pohađala Univerzitet u Batuu. Nakon toga je osnovala modni brend Silk Collective. Ona i princ navodno dijele ljubav prema sportu, pa često zajedno treniraju.

Bila je veoma aktivna na društvenim mrežama, ali se nakon objave vjeridbe, Aniša potpuno povukla s mreža. Inače, rezime Kalebić, prema Acti Croatici, potiče s ostrva Šolte, a nekolicina ih danas živi u Splitu i Puli.

Ko je princ Abdul Matin?

Rođen je 10. avgusta 1991. i ima 32 godine. Pleni pažnju gdje god se pojavi, a na društvenim mrežama nerjetko objavljuje izazovne fotografije. Završio je međunarodnu politiku na King's College u Londonu, u vojnim snagama je pilot helikoptera.

Takođe, aktivan je sportista koji igra polo u reprezentaciji Bruneja, a bavi se i skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah i igra golf. Na Instagramu se redovno hvali svojim luksuznim životom, hobijima i strastima, među kojima je skupljanje tigrova i drugih divljih životinja.

Kraljevska svadba, kako je uobičajeno kad sultan od Bruneja ženi nekog od svojih potomaka, trajaće deset dana, a svečanost počinje 7. januara. Islamska ceremonija održaće se 11. januara, a civilno vjenčanje 14. januara, nakon čega slijedi svečani banket.

Inače, Hasanal Bolkijah, sultan od Bruneja, na prijestolju je već pola vijeka. Prema magazinu Forbes Bruneji su peta najbogatija zemlja na svijetu. Većinu prihoda dobijaju od naftne industrije. Sultanovo bogatstvo doseže 28 milijardi dolara, piše ŽenaBlic.

 

Oznake: Ženidba