Najbolji prijatelji: Pantera i rotvajler postali nerazdvojni VIDEO

Mačke i psi obično se smatraju suparnicima, ali popularni profil na društvenim mrežama pokazuje kako su rotvajler i velika mačka postali najbolji prijatelji.

Panteru Lunu je mama odbacila pa nije mogla ostati u ZOO vrtu u Sibiru, gdje je rođena. Viktoria Petrovova, stručnjakinja za velike mačke, odlučila ju je udomiti i pružiti joj dobar život. Čim je velika mačka došla, kujica Venza, čiji su vlasnici Viktorijini roditelji, jednostavno ju je posvojila i počela se ponašati kao da je Luna njeno mladunče.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Luna (@luna_the_pantera)

Već prilikom prvog susreta bilo je jasno kako je riječ o nečem posebnom: Venza je pokušala oblizati Lunu, jednako kao što bi to učinila svojem štenetu. Od tada su nerazdvojne. Pantera zna biti prilično sramežljiva, a uprkos činjenici da je sad veća i teža od svoje pseće majke, u igri je baš nikada nije ozlijedila.

Viktorija je Luni otvorila profil na Instagramu, koji prati dva miliona ljudi, dok na TikToku ima preko 8 miliona pratilaca. Iako se mnogim gledaocima to svidjelo, nisu se svi složili, pa je tako jedan korisnik komentariso: “Kako je to dopušteno? Više nema svetosti za divlje životinje.” “Vratite je u divljinu”, dodao je drugi korisnik.

Ostavite komentar: