Na godišnjicu smrti oca, Britanka pustila helijumski balon, nije ni sanjala dokle će da stigne

Nikola Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvezdastim balonom, na kojem je bila i dirljiva poruka.

Nikola Bouler pustila je helijumski balon u vazduh iznad Birmigema, u Velikoj Britaniji, da bi obilježila godišnjicu smrti njenog oca, a balon je, potpuno neočekivano, prešao čak 1.700 kilometara.

Pošto je prelazio iznad mora i kopna, balon je dospio u Poljsku, gdje ga je u selu Troskov, na sjeveroistoku zemlje, u blizini svog doma pronašao zemljoradnik Radoslav Gač, prenosi AP.

“Ponekada pogledam u nebo i ”razgovaram” sa svojim tatom. Tako sam umislila da će i balon odletjeti do njega. Moj tata nije mnogo putovao, a ovaj balon, koji je prilično daleko letio, značio bi mu puno. Smijao bi se ovome, sigurno”, kaže Nikola Bouler.

Dominika i Radoslav Gač, / AP Photo

Bouler i njen suprug su 2. septembra pustili više manjih, helijumskih balona u vazduh s jednim posebnim, zvjezdastim balonom, na kojem piše “Zauvijek otišao, ali nikada zaboravljeni tata / Derek, 26. april 1950 – 2. septembar 2018.” Sa druge strane balona uz svoj broj telefona ostavila je i poruku: “Molim vas, napišite mi dokle je putovanje mog tate stiglo. Nikola.”

“Osjećao sam se pomalo tužno i pomalo srećno što se ćerka sjeća svog oca, i na godišnjicu njegove smrti radi nešto ovakvo”, izjavio je Gač.

Nikola je dodala da je broj mobilnog telefona sa kojeg je dobila poruku morala da pronađe na Guglu i da je zaključila da je Gač, zaista, iz Poljske.

“Pomislila sam da se neko šali sa mnom”, istakla je Nikola i dodala da nije mogla da vjeruje da balon može toliko daleko da odleti.

 

Izvor:(Novosti.rs)Ostavite komentar: