Mnogi su se iznenadili: Ovako se pravilno koristi solanik

Jedan korisnik društvene mreže TikTok objavio je video na kome konobarica demonstrira pravilno korišćenje solanika. Nakon ovoga, milioni ljudi su se zapitali, da li je moguće da su ga sve vrijeme pogrešno koristili.

Kao što i sami možete primijetiti, solanik i slične bočice sa izbušenim čepom, koje koristimo za začine, često na dnu imaju nabore. Oni svakako nisu tu slučajno.

Konobarica je držala bočicu sa biberom naopačke i sa solanikom prelazila preko ivica kružnim pokretima. Zbog vibracija, biber je počeo da izlazi u glatkom, neprekidnom nizu. Nakon toga pokazala je način na koji većina nas koristi solanik kako bi pokazala koliko je njen metod djelotvorniji.

U komentarima je objašnjena funkcija rubova sa dna posudice.

Napravljani su za “borbu protiv kondenzacije” i da posudice za so i biber ne bi klizile po stolu, a da je drugi način upotrebe dodatni bonus.

Ovaj zanimljivi i korisni trik pregledan je više od milion puta, a korisnici društvene mreže pitali su se da li su išta pravilno radili pre popularizacije TikToka.

“Zašto stvaraju ove predmete tako, a nikad nam ne kažu kako da ih koristimo?”, “Oprostite, ali šta? I zašto proizvode tako dobar zvuk?”, “Odmah idem da isprobam”, pisali su u komentarima.

Kako sve izgleda u praksi pogledajte OVDJE.

Ostavite komentar: