Mislila je da je trudna, bila pozitivna na testu, a onda saznala da to unutra nije beba

Temi Milan i njen suprug Ričard, glumac serije “Vaterlo Roud” bili su uništeni saznanjem o ozbiljnoj i neobičnoj bolesti koju je Temi zadobila. Naime, njen test na trudnoću je bio pozitivan, a kasnije se ispostavilo da nije trudna, već da je u pitanju tumor koji liči i oponaša bebu u stomaku.

Radovali su se i bili ubijeđeni da će uskoro postati roditelji, ali nakon kasnijeg odlaska u bolnicu, njihov život se raspršio na komade. Ultrazvuk je otkrio da nema bebe, već da je u pitanju opaka i rijetka bolest horiokarcinom, koja raste u placenti i koja oponaša simptome trudnoće.

– Kada sam bila na ultrazvuku nakon tri mjeseca trudnoće, ustanovljeno je da embrion ne raste – rekla je Temi Milan, a nakon detaljnijih pregleda ljekari su do tada srećnom paru morali da saopšte užasne vijesti – boluje od horiokarcinoma, upornog trofoblastičnog, vrlo rijetkog tumora.

Odmah je nakon pregleda u Univerzitetskoj bolnici u Velsu, prije nego što je prebačena u medicinsku ustanovu Čering Kros u Londonu.

Zbog prirode bolesti ljekari nisu mogli da je operišu, već su je podvrgli oscrpljujućoj hemoterapiji. Svake nedellje je u narednih osam mjeseci posjećivala bolnicu i išla na tretman.

– Morala sam da prođem kroz to. Imala sam Ričardovu punu podršku, sve vrijeme je bio sa mnom – rekla je temi, porijeklom i škotskog Dandija.

U trenutku dijagnostikovanja bolesti, bila je na završnoj godini školovanja za medicinsku sestru na univerzitetu Južni Vels.

Nakon bolesti je nastavila studije, a nedavno je diplomirala.

Tumora više nema, ali će analize krvi morati redovno da šalje u bolnicu i da odlazi na preventivne preglede, a Ričard i Temi planiraju da u narednom periodu dobiju bebu.

 

Izvor:(Novosti.rs)

Ostavite komentar: