Minđuša u uvu i pirsing u nosu: Neobičan potret Nikole Tesle stigao u Beograd FOTO

Ambasador Izraela u Srbiji, Jahel Vilan, poklonio je Muzeju Nikole Tesle sasvim neobičan portret najvećeg srpskog naučnika. Ambasador Izraela u Srbiji je sa svojom suprugom Širi bio gost ove ustanove.

Minđuša u uvu i pirsing u nosu, moderna frizura, majica sa znakom za visoki napon, tetovaže na vratu i rukama – ovako je čuvenog Nikolu Teslu zamislio izraelski dizajner Amit Šimoni, širom svijeta poznat po hipsterskim portretima ličnosti koji su promijenile tok istorije.

Šimoni je podijelio fotografiju iz Muzeja ambasadora Izraela i pomoćnika direktora muzeja kako drže njegovo umjetničko djelo i napisao “Nikola Tesla je kod kuće”.

“Ambasador Vilan, izraelski ambasador u Srbiji, poklonio je moj portret Muzeju Nikole Tesle u Beogradu. Nikola Tesla je bio srpsko-američki naučnik i pronalazač. Srećan sam što sam ga oživio na svoj način i vidio moj gotov proizvod kako visi u njegovom muzeju, u njegovoj zemlji. Poklon je primio pomoćnik direktora muzeja Branimir Jovanović”, napisao je Šimoni.

U okviru Šimonijevog projekta Hipstori (HIPSTORY) našli su se Gandi, Frida Kalo, Teodor Hercl, Martin Luter King, ali i savremeni političari poput Putina, Trampa, Bajdena. Norveška Erna Solberg dva puta ga je angažovala da ilustruje njenu kampanju. Svi oni predstavljeni su kao dio hipsterske potkulture, sa jednim ciljem – da se približe novoj generaciji.

Ostavite komentar: