Mašta radi svašta! Mama 16 djece pokazala kako svi jedu zajedno, i to bez tanjira VIDEO

Kad imate ovako brojnu porodicu, veselja je puno – ali i suđa. Kako bi si smanjila obim posla, jedna majka 16-oro djece pokazala je da obrok može biti pravo zadovoljstvo bez napornog pranja tanjira poslije.

Dženi Bonell i suprug Rej jedna su od najvećih australijskih porodica – uz njih dvoje tu je još 16-oro djece, a detalje svog užurbanog porodičnog života često dijele na društvenim mrežama.

Dženi, čija su djeca uzrasta između pet i 30 godina, podjelila je na Instagramu fotografiju na kojoj se vidi kako njena djeca sjede na podu dok je ručak ispred njih. Mama je odložila poslužavnik, prije nego što je ogromnu količinu pomfrita raširila oko umaka u sredini.
Jednostavno rješenje omogućava svoj djeci da dođu do krompira – i štedi joj pranje više od desetak tanjira. Dženi je podijelila svoj briljantni trik na društvenoj mreži, uz koji je jednostavno napisala: “Ručak!”

Dodala je: “Samo hranim djecu.” Njena fotografija postala je pravi viralni hit, a pratioci su rekli da odlično prikazuje porodičnu toplinu i praktičnost.

Kolege roditelji hvale njen jednostavan, ali ukusan obrok koji djeca obožavaju. Jedna osoba je rekla: “Najbolji ručak ikad”, dok je drugi napisao: “Ovo je ono čemu se moja djeca vesele za vikend. Uživancija!”.

 

Osim brzih obroka, Dženi često priprema i kuvane večere za svoju porodicu i redovno dijeli snimke svojih odlazaka u veliki šoping.

Prethodno je otkrila da nedjeljno kupuju 36 litara mlijeka, zajedno sa 72 jaja, 30 pilećih bataka, desetak vekni hljeba i 24 kifle. U prosjeku troši oko 260 evra nedeljno na namirnice kako bi prehranila svoju porodicu.

Dženi i Rej imaju 16 djece među kojima su Džes, Bruk, Kler, Natali, Karl, Semjuel, Kameron, Sabrina, Tim, Brendon, Iv, Nejt, Rejčel, Erik, Demijan i Kejtlin, piše B92.

 

Ostavite komentar: