Majka ga se javno odrekla – preko novina: Upoznajte prvog gej princa na svijetu

14.01.2022. | 11:37

S obzirom na to da je odrastao kao član kraljevske porodice u Indiji, u kojoj je tek 2018. gej seks prestao biti izvan zakona, očito je da ga život baš nije mazio.

Iako smo debelo zagazili u 21. vijek, biti gej još uvijek nije lako. Čak ni kad si princ. Posebno kad si princ , pa se moraš nositi ne samo s očekivanjima cijele svoje porodice, već i cijele države. Ako se radi o prilično konzervativnoj državi, tim gore.

Kad je Manvendra Sinh Gohil roditeljima priznao da je gej, majka ga se javno odrekla, preko oglasa u lokalnim novinama, a s obzirom na to da je odrastao kao član kraljevske porodice u Indiji, u kojoj je tek 2018. gej seks prestao biti izvan zakona, očito je da ga život baš nije mazio.

“Tek kad sam nakon nervnog sloma bio hospitaliziran, moj doktor je s mojim roditeljima razgovarao o mojoj seksualnosti. Sve ove godine sam to skrivao od roditelja, prijatelja i drugih ljudi. Nikad mi se to nije sviđalo i želio sam se suočiti s realnošću. Kad sam napokon izašao iz ormara i dao prvi intervju o tome, moj se život transformirao. Danas me ljudi prihvataju”, ispričao je jednom prilikom.

Kad se vijest o tome proširila, to je izazvalo brojne tračeve, a porodica mu je prebacila da ih je osramotio i javno su ga se odrekli. Njegova je majka otišla tako daleko da je dala oglas u lokalne novine, objavila da ga se odriče i zaprijetila da će tužiti svakog tko ga bude nazivao njenim sinom.

Iako je prošao brojne turbulencije sada je u srećnom braku sa svojim suprugom, piše Azra.

Oznake: Majka, Princ, Svijet