Kristina ima 23 godine i 21 dijete: Želi najmanje 100

Prije više od godinu dana Kristina Ozturk (23) iz Batumija u Gruziji bila je mama jednog dijeteta, a sada odgaja 20 beba, koja su sve njena biološka djeca.

Mama koja ima 21 dijete ne isključuje mogućnost da ima još djece, a čak je i rekla da bi ih voljela imati oko 100.

“O ovome sam sanjala od djetinjstva. Moj je suprug takođe sanjao o velikoj, sretnoj porodici. Tako smo nakon što smo se upoznali, počeli provoditi svoj san u djelo”, ispričala je Kristina.

Ona i njen suprug milioner Galip (57) platili su ogroman novac surogat majkama za bebe tokom protekle godine i dva mjeseca. Sada troše oko 79.000 evra godišnje na 16 dadilja koje žive s njima u kući te koje danonoćno rade brinući se za djecu.

“Stalno sam s djecom i radim sve ono što mame inače rade. Jedina razlika je u količini djece. Svaki dan je drugačiji, od planiranja rasporeda osoblja do kupovine za porodicu. Mogu vam reći samo jedno, meni nikad nije dosadno”, Izjavila je Kristina.

Porodica živi u vili na tri sprata, a svako dijete dijeli sobu s dvoje ili troje braće. Porodica svake sedmice kupuje 20 velikih paketa pelena i 53 paketa dječjeg mlijeka.

“Dajem sve od sebe. Najdraže dijete mi je suprug. Ponekad mi baš dođe kao da imam još jedno dijete. Sva su naša djeca najbolja djeca na svijetu, volimo ih jednako do Mjeseca i nazad”, tvrdi Kristina.

Trenutno za brzo proširivanje porodice koriste surogat majčinstvo, ali Kristina ne isključuje rađanje više djece prirodnim putem.

Ostavite komentar: