Kraljičini korgiji tuguju: Još se ne zna kome će pripasti Sendi i Muik

Psi kraljice Elizebete ispljavaju duboku tugu zbog smrti svoje vlasnice.

Britanska kraljica Elizabeta preminula je tačno prije dvije nedjelje, 8. septembra 2022. godine, a sahranjena je u ponedjeljak u kapeli Svetog Đorđa u blizini zamka Vindzor. Ispraćaju najdugovječnije britanske kraljice su, osim mnogočlane porodice, prisustvovali i predsjednici, premijeri, političari, državni zvaničnici, monarsi i svjetska društvena elita.

Pitanje kojim se i dalje bavi javnost jeste i ko će naslijediti kraljičine pse, korgije po imenu Sendi i Muik, a koji su prisustvovali njenoj sahrani.

Elizabeta Druga je obožavala ove životinje, posvećivala im je svu pažnju, pa čak ih i razmazila! Psi su živjeli praktično na visokoj nozi, imali su svoje sobe, ličnog kuvara koji im pripremao deklikatese od govedine, piletine i džigerice, čak im je ponekad i sama kraljica spremala obroke.

Primijećeno je da ispoljavaju simptome duboke tuge zbog smrti svoje njegovateljice i vlasnice, a koji se manifestuju kroz gubitak interesovanja za omiljene aktivnosti, kao što su igranje, jelo ili šetnja. Osim toga, u ovim situacijama je česta pojava i da životinje ispoljavaju simptome anksioznosti, straha  i razdražljivosti. Iznenadna agresivnost je zakođe znak teškog emotivnog stanja životinje.

Životinja koja je izgubila vlasnika već doživljava stres, pa drastična promjena načina života može samo da pogorša situaciju, napominju stručnjaci. Važno je da se sa njima ponaša na isti način kao i obično, da im se posveti pažnja. Pretpostavka je da će se nakon Elizabetine smrti o njenim psima starati princ Endrju.

Ostavite komentar: