Kralj hot-dogova: Čestnat po 15. put pobijedio na neobičnom takmičenju VIDEO

Na Koni Ajlendu u Njujorku u ponedjeljak je održano najrpestižnije svjetsko takmičenje u brzom jedenju, a sedmu uzastopnu pobjedu na “Nejtanovom takmičenju u jedenju hot-dogova” ostvario je najbolji u istoriji ovog takmičenja, Amerikanac Džoi Čestnat.

Pojeo je 38-godišnji Čestnat 63 hot-doga za deset minuta, a o dominaciji svjedoči činjenica da je drugoplasirani konzumirao čak 20 hot-dogova manje. Rekord, koji drži upravo as iz Kentakija, iznosi 76 hot-dogova.

Ovo je čak 15. titula za Čestnata na ovoj priredbi koja se tradicionalno održava svakog četvrtog jula, a 2022. godina donela je i jednu nepredviđenu okolnost. Jedan navijač je sa maskom Dart vejdera i natpisom pokušao da omete Čestnata tokom nastupa, ali je Amerikanac spretnim zahvatom onemogućio demonstranta da se dugo zadrži ispred kamere.

Američki mediji su Čestnatovu nadmoć u ovom “sportu” uporedili sa Rafaelom Nadalom na Rolan Garosu, istakavši da ima jednu titulu više od “Kralja šljake” u Parizu.

Posljednji veliki rezultat Čestnat je zabilježio krajem 2020. godine kada je na jednom takmičenju u Nju Orleansu pojeo 39,5 činija crvenog pasulja i pirinča.

U karijeri Čestnat ima još mnogo velikih rezultata – 2013. godine pojeo je 141 kuvano jaje za osam minuta, 2017. je pojeo 55 krofni sa glazurom za osam minuta, a 2013. je pojeo oko 6 kilograma svinjskih rebara za 12 minuta.

Prema jednoj procjeni Čestnat je tokom obaranja rekorda u nedjelju, kada je pojeo 76 hot-dogova, u svoj organizam unio preko 20 hiljada kalorija, od čega oko 1.100 grama masti.

U ženskoj konkurenciji pobjedama se vratila legenda Miki Sudo. Ona došla do osme pobjede od 2014. godine, a prethodne godine nije učestvovala jer je bila u poznoj fazi trudnoće. Miki je ovog puta bila impresivna i pojela je 40 hot-dogova.

Takmičenje je, poslije dvije godine koje su obilježile antikovid mjere, ponovo održano na staroj lokaciji u Njujorku.

Ostavite komentar: