Kovčeg prazan, ožalošćeni plaćeni glumci: Sveštenik na sahrani bio žrtva prevare

08.03.2024. | 13:51

​Londonski sveštenik u ponedjeljak je stigao u jedno od najekskluzivnijih naselja glavnog grada Engleske kako bi odradio sahranu, ubrzo je shvatio kako je kovčeg prazan te da su ožalošćeni samo glumci. Bizarni događaj ostavio je mještane zbunjenima.

Raskošna sahrana trebala se održati u ponedjeljak u 11 sati ujutro u crkvi London Oratory u Južnom Kensingtonu. Mrtvačka kola s konjskom vučom, dva luksuzna starinska automobila, muškarci s cilindrima, zbor i crkva prepuna fotografija preminulog mladića ukazivala su na to da se nije štedjelo.

Ipak, sahrana je otkazana kada je sveštenik koji je vodio ceremoniju shvatio kako je kovčeg prazan te da su ožalošćeni zapravo plaćeni glumci, navodi “Daily Mail”.

Sveštenik Rupert Mekhardi (49) je pripremio molitvu i bio spreman započeti službu kad ga je voditelj zbora pozvao u stranu i rekao mu da se sahrana održava u čast 23-godišnjeg Latvijca koji je nestao za Novu godinu. Ne zna se je li mladić mrtav ili je i njegova porodica nasamarena.

Sahranu je ugovorio i organizovao Klajd Zaube koji je tvrdio da je brat preminulog Laurisa Zaubea. Rekao je da je njegov brat pronađen smrznut u ledu te je priložio rusku smrtovnicu. Ispostavilo se kako je Lauris nestao nakon novogodišnje zabave negdje u blizini brane, međutim, njegovo tijelo nije pronađeno niti ima brata po imenu Klajd. Sveštenik je uvjeren kako je osoba koja je organizovala ceremoniju zapravo osuđivani pedofil.

“Zahtjev za sahranu stigao je prije tri ili četiri sedmice. Tekst za molitvu birao je njegov brat Klajd da bi se na dan sprovoda sve počelo otkrivati. Pogrebnici su krenuli po tijelo da bi im u zadnji čas rekli kako nema tijela već samo pepeo, rekao je sveštenik.

Sveštenik je ispričao kako su u crkvi bile dvije grupe ljudi. Prva, za koju se pokazalo da su glumci, bila je puna poštovanja i pristojna iako su se žalili da nisu plaćeni. Tu je bila i druga grupa u skafanderima i fantomkama na glavama, među kojom je bio i Klajd.

“Imali su kapuljače i tamne naočale, izgledali su opasno. Pokušavao sam razgovarati s bratom preminulog, ali on nije htio razgovarati sa mnom. Postalo je jasno da nije onaj za kog se predstavlja i da je ovo lažna sahrana”, rekao je Mekhardi.

Otkrio je da je jedan od glumaca znao i ime osobe koja ih je pozvala da dođu na ceremoniju. Sveštenik je rekao kako su svi bili pošteno plaćeni te da crkva nije izgubila novac, ali da je istovremeno sve bilo jako čudno.

“Kad sam shvatio da je sve lažno, rekao sam da neću to napraviti i da se raziđu. Svi su otišli relativno srećni, da su prava porodica vjerovatno bi plakali. Nakon toga sam bio prilično potresen i uznemiren”, rekao je sveštenik, prenosi “Jutarnji”.