Kombinovali “plivanje”, “trčanje” i “brzo hodanje”: Način na koji su stigli do Časnog krsta sve nasmijao VIDEO

U velikoj konkurenciji prilikom plivanja za časni krst u Pirotu za Bogojavljenje, pobjedu je juče odnio bokserski šampion Saša Nikolić, koji je prvi doplivao do krsta. Međutim, ono što je svima upalo u oči tokom gledanja snimka, jeste način na koji su najhrabriji Piroćanci juče “plivali”.

Naime, kako je Nišava veoma plitka, takmičari su kombinovali “plivanje”, “trčanje” i “brzo hodanje”, zbog čega su korisnici društvenih mreža, ali i okupljeni oko hladne Nišave, na momente plakali od smijeha. Jer, posle par zamaha u vodi, plivači su jednostavno počinjali da trče ili da hodaju do časnog krsta koji se nalazio sredini rijeke, prenosi Srpskainfo.

Na snimku “Pirotske vesti” vidi se kako oko sedamdesetak takmičara stoji u plitkoj Nišavi, čekajući da se označi početak trke. Kada je ona započela, veliki broj njih, uključujući i pobjednika kombinovanim stilom, uz povremene padove u vodu, trčalo je u pravcu krsta. Najspretniji, odnosno, najbrži bio je bokserski šampion Saša Nikolić, prenosi Blic.
– Ovo mi mnogo znači. Učestvujem svake godine i u budućnosti planiram da nastavim. Ove godine nije bilo tako hladno kao prošle – rekao je pobjednik Saša Nikolić i dodao da je presrećan jer je ogromna čast osvojiti Časni krst.

Pored komentara na račun hrabrosti učesnika, jer, to je zaista nešto što nam je potrebno da se na niskim temperaturama nađemo u ledenoj vodi, na društvenim mrežama su se osvrnuli i na sam način “plivanja”, učensika, te se u komentarima moglo pročitati kako je u Pirotu, ova manifestacija, usled plitke vode, ličila na, sada već legendarno plivanje za časni krst u Bugarskoj, gdje je pre par godina sveštenik bacao krst u gradsku fontanu.

Ove godine, sudeći po snimcima Srbi su bili maštovijiti nego prošle, o čemu svjedoči i snimak popa koji se džipom spustio na pola rijeke, odakle je spuštao krst u vodu.

Ostavite komentar: