Ko je zapravo ko: Razgovor o rodbinskim vezama u BiH postao hit na internetu VIDEO

09.12.2023. | 14:06

Ukoliko posjedujete profil na nekoj od društvenih mreža posljednjih dana bilo je nemoguće izbjeći snimak u kom brojni korisnici pokušavaju “riješiti” misteriju porodičnih odnosa iz razgovora dvije bake.

@elvin_zuke O cemu ja razmisljam u 03:00 ujutru😂 #svekrva #zava #balkan ♬ Originalton – Zuke


Video je prvobitno podijeljen na TikToku i prikazuje razgovor dvije starije gospođe, a koje raspravljaju o porodičnim relacijama.

Kako to obično biva u BiH, ali i na Balkanu, rodbinske veze nije lako raščlaniti. Tako su mnogi ostali zbunjeni razgovorom, a neki su se odlučili pokušati riješiti misteriju.

Tako su na TikToku dijelili niz snimaka na kojima raznim dijagramima pokušavaju doći do odgovora na to kako su osobe koje se pominju u razgovoru vezane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amir Redzic (@boosnier)

Takođe, bilo je i onih koji su razgovor predstavljali u različitim svakodnevnim situacijama iz života, a rezultat je urnebesan.

Neke je razgovor podsjetio na priču legendarnog Borisa Dvornika koji govori o poznaniku i njegovim porodičnim odnosima, a koji završava zaključkom da je spletom okolnosti “sam sebi djed”.

“CIA to ne može razabrat'”, “Najveća balkanska zagonetka”, “O čemu ja razmišljam u tri ujutru”, “Kad ti baba kaže rod ti je, a ti pitaš kako”, navodili su u reakcijama na snimke, piše Kliks.

Oznake: Internet, Razgovor