Ko daje više, ko daje više… Dva odijela legendarnog glumca prodana za 15.000 KM

Dva odijela za koja se smatra da ih je Šon Koneri nosio u filmu prodana su za gotovo 7,000 funti (oko 60.000 kuna – 15.000 KM) na internet aukciji.

Smatra se da je pokojna zvijezda nosila odijela u ulozi Džejmska Bonda u filmovima tokom 1980-ih.

Sivo odijelo, za koje se vjeruje da ga je imao na sebi u filmu Nedodirljivi, u srijedu je prodano za 1.625 funti na Lyonovoj i Turnbullovoj dražbi rijetkih knjiga, rukopisa, karta i fotografija.

Svijetlo ​​odijelo, za koje se smatra da ga je nosio ili u Pet dana jednog ljeta ili u Nikad ne reci nikad, prodano je za 5.250 funti.

U međuvremenu se dokument s otiscima prstiju Mahatme Gandhija – za koji se drži da je možda jedini postojeći – prodan na toj dražbi za 107.500 funti, daleko iznad procjene od 5.000 do 10.000 funti.

Cathy Marsden, stručnjak za rijetke rukopise i knjige u Lyon & Turnbullu, rekla je: “Jedna od sjajnih stvari u mom poslu je velika raznolikost djela s kojima se susrećete i bogatstvo priča iza njih.”

“Na aukciji smo imali doista zanimljive predmete, ali sve što ima veze sa Šonom Konerijem uvijek plijeni maštu javnosti”, rekla je.

Rijedak primjerak prvog tvrdoukoričenog izdanja Harryja Pottera i kamena mudraca J. K. Rowling prodan je za 5.000 funti, piše Index.

Ostavite komentar: