Kažnjena sa 285 dolara: Amerikanka šetala tele po Crvenom trgu u Moskvi

Ruski sud danas je odredio pritvor i novčanu kaznu državljanki SAD jer preko Crvenog trga u Moskvi šetala sa teletom, koje je kupila da bi ga spasila od klanja, javili su ruski mediji.
Ališa Dej (34) kažnjena je sa 20.000 rubalja (285 dolara) zbog ometanja pješaka u neovlašćenom protestu i osuđena na 13 dana “administrativnog pritvora” po odvojenoj optužbi za nepoštovanje policijskih naređenja.- Kupila sam tele da ga ne bi pojeli – rekla je ona.

Na snimku koji su objavili državni mediji vidi se kako Dejova objašnjava da je angažovala vozača da automobilom doveze tele na Crveni trg, prenosi TASS.

– Željela sam da mu pokažem jedno prelijepo mjesto u našoj lijepoj zemlji – rekla je ona.

Ambasada SAD nije odmah komentarisala ovaj slučaj.

Novinska agencija RIA objavila je da je Dejova živjela u predgrađu Moskve sa turističkom vizom i ranije je pravila slične performanse i u drugim zemljama.

List “Dejli mejl” objavio je 2019. godine da je Ališa Dej “spasila od klanja” svinju koju je nazvala Džiksi Piksi u zapadnoj Engleskoj, dovezla ju u London taksijem i odvela u šetnju i na obroke u restoranu, ali je morala da ju preda u službu za zaštitu životinja nakon što je njen stanodavac otkrio da drži tu životinju u malom stanu.

Ostavite komentar: