Kako stići do njih: Najjeftiniji gradovi u Evropi za novogodišnje praznike

Tih dana smo svi dobro rapoloženi, euforični i nasmijani. Bilo da tragate za idealnim poklonima ili samo želite da šetate i pijete kuvano vino.

Vodeći grad što se tiče Božićnog vašara jeste Beč. Drveće koje okružuje park u okolini skupštine je uvijek praznično ukrašeno i osvjetljeno. Ovaj trg se zahvaljujući marketu pretvara u zemlju iz snova koja rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Na štandovima možete pronaći toplo piće, ukusnu hranu, ukrase, zanatske proizvode i slatkiše. Nikako ne teba zaobići ringišpil, veliko klizalište i prostor namenjen najmlađima, pogotvo ako putujete sa djecom.

– Iz Beograda se može naći prevoz – kombijem za 50 evra, što je priznaćete jeftino. Međutim to nije sve, iz Niša se avionom može stići do Beča za 20e.

Cjelokupan aranžman koji obuhvata dva noćenja sa doručkom, prevoz turističkim autobusima, kao i uslugama vodiča košta od 170 evra na gore po osobi. Blizu Colmara se nalazi i grad Strasbourg koji ne smete propustiti, čaroban je po okićenosti i energiji kojom odiše.

Takođe, cijena cjelokupnog aranžmana za dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom se može naći od 195 evra.

Milano

Za one koji vole šoping i modu preporučuje se Milano. Iz Beograda nema posebno jeftinih letova, ali zato iz Niša može da se nađe karta za 25 evra.

Nova godina u Milanu

Najniža cijena cjelokupnog aranžmana je 160 evra, koji obuhvata dva noćenja sa doručkom i prevozom turističkim autobusom.

Budimpešta

Takođe, prelijepo okićena jete Budimpešta koja je finansijski pristupačna.

– Gotovo svakog dana se mogu naći polasci za Budimpeštu, apartmani se mogu da naći preko bookinga vrlo povoljno.

Može se naći aranžman za dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom za 165e.

Zagreb

Zagreb će vas očarati: božićne dekoracije i divne drvene kućice, muzika i predstave. Ovaj grad će vam pružiti osjećaj topline, radost darivanja i vjeru u bolje sutra.

– Do Zagreba autobusom možete doći za samo 30, 40 evra.

Cjelokupan aranžman se može naći za 159 evra – dvije noći, doručak i prevoz autobusom.

Ostavite komentar: