“Kako sam ja sebičan, a on ne”: Odbio da bude kum na krštenju zbog “liste suludih zahtjeva”

Anonimni muškarac na Redditu je prije nekoliko mjeseci ispričao kako ga je prijatelj nazvao sebičnim jer je, zbog suludih zahtjeva, odbio biti krsni kum njegovom djetetu.

U početku je, kaže, bio sretan što je ovaj baš njega odabrao, no oduševljenje mu je splasnulo kad je dobio kovertu s pravim ugovorom i dugim popisom suludih zahtjeva, prenosi Mirror.

Ispričao je da su on i njegova supruga prije više od devet godina upoznali par i s njima se sprijateljili pa ga nije iznenadilo što su za kumstvo svog još nerođenog djeteta htjeli baš njega.

Bio je, kaže, oduševljen, ali onda je od prijatelja dobio obvezujući ugovor i popis zahtjeva – među kojima je stajalo i to da se on mora krstiti i postati katolik, te djetetu dati 18.000 funti na dar.

Na Redditu je napisao i da su njegova supruga i supruga njegovog prijatelja obje s Filipina, te da on nema nikog iz vlastite porodice pa nije ni imao kog drugog tražiti da mu djetetu bude kum.

“Pristao sam, a sutradan mi je ostavio omotnicu s pravnim ugovorom koji sam trebao potpisati”, ispričao je, a od njega se tražilo i da prisustvuje svakom katoličkom događaju kojem dijete prisustvuje, poput krštenja, ispovijedi, krizme… Morao bi, kaže, razmisliti o tome da postanem katolik, dati djetetu najmanje 500 dolara za svaki od tih događaja, svaki rođendan i Božić, a od njega se očekuje i da do 18. rođendana djeteta za njegovo školovanje skupi oko 18.000 funti.

“Ostatak će, pisalo je, osigurati roditelji”, piše on, ali kad je nazvao svog prijatelja i objasnio mu da ugovor ne može potpisati jer je prezahtjevan, ovaj se naljutio, rekao mu da je sebičan i blokirao njegov broj i mejl. Njegova supruga takođe.

“Nema veze, ja se ne ljutim, samo ne vidim kako sam ja sebičan, a on ne?”, zaključio je.

Ostavite komentar: