Kakav šok za majku: Prevalila 9.000 kilometara da gleda sina, a on isključen za 20 sekundi VIDEO

19.09.2022. | 11:57

Japanski fudbaler Šoja Nakađima postao je hit na internetu nakon što je u debiju za turski Antalijaspor dobio crveni karton nakon samo 20 sekundi igre.

Vjerovatno ne bi bilo tako zanimljivo da na tribinama nije bila njegova majka i članovi porodice koji su prevalili više od 9.000 kilometara kako bi ga vidjeli na utakmici, a umjesto toga dočekalo ih je veliko razočaranje.
Nakađima je ušao na teren u 59. minuti, ali samo 20 sekundi kasnije napravio je prekršaj zbog kojeg je dobio žuti karton. Nakon pregleda VAR-a, sudija je promijenio odluku i poslao ga u svlačionicu.

U tom trenutku kamere su pokazale njegovu porodicu na tribinama, a šokirana majka nije mogla vjerovati te je počela plakati. Video je ubrzo postao hit na društvenim mrežama i zabilježio milionske preglede.
Nakađima je 28-godišnji japanski reprezentativac koji je u 19 nastupa za reprezentaciju postigao pet golova. Prije nekoliko godina predviđali su mu uspješniju karijeru. U zimu 2019. katarski Al-Duhail za njega je Portimonenseu platio 35 miliona evra, a pola godine kasnije za 12 miliona prešao je u Porto s kojim je prošle godine osvojio duplu krunu.

Oznake: Crveni karton, Majka