“Kakav fakultet, moja kćerka služiće mužu”: Majka ima svoj način vaspitanja VIDEO

01.12.2023. | 13:38

Australijanka Jasmine Dinis, koja se na društvenim mrežama ponosno predstavlja kao “tradicionalna supruga”, ne radi, nego ostaje kod kuće i kaže kako svoju kćerku uči i vaspita u duhu tako da “jednoga dana bude ovisna o svom budućem suprugu i da služi svojoj porodici”.

Njen stil roditeljstva naišao je na žestoke kritike, no ova majka ne zamara se negativnim komentarima.

“Nema ništa loše u tome da žena bude majka koja ostaje kod kuće, ali ideja da žena ‘služi‘ svome mužu definitivno je antifeministička”, poručili su joj neki korisnici društvenih mreža.

Jasmine ima više od 145.000 pratilaca na TikToku i Instagramu gdje redovno objavljuje snimke iz svoje svakodnevice “potičući tradicionalno majčinstvo i brak”.

@jasminedinis2 Women, we need men & thats okay 🕊️ #tradwife #traditionalwife #conservative #homemaker #submission #biblicalwife #genderoles #marriage ♬ original sound – Jasmine Dinis

“Učim svoju kćerku da je sasvim prihvatljivo ovisiti o muškarcu i da će služenje mužu te rađanje djece biti njena najveća radost. U svijetu punom žena koje svoju djecu uče da im je jedini cilj ići na fakultet, dobiti dobar posao i zaraditi novac, ja svoju djevojčicu učim da živi sporije i mirnije, da bude biblijska žena koja želi imati supruga i prekrasnu porodicu kojima može svakodnevno služiti. Vjerujem da istinska radost dolazi od Boga i porodice, a ne od karijere”, objasnila je ona, a prenosi Jutarnji.

“Vi ste očito već odlučili kakva će bit budućnost tvoje kćerke. Nadam se da ćete je podržati i u drugim opcijama, posebno ako ona poželi nešto što se ne uklapa u vaše planove”, napisala joj je jedna žena.

“Djevojke, nemojte nikad ovisiti ni o kome”, dodali su drugi.

No ima i onih kojima se sviđa Jasminina životna filozofija.

“Ovo je apsolutno prekrasno! Ti si nevjerovatna majka i živjeti na ovakav način ispunjavajuće je u najvećoj mjeri”, smatraju oni.