Kakav “biser” vozača: Suludo uključivanje na auto-put umalo da dovede do katastrofe VIDEO

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja auto-putem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogrešno uključuju na autoput, ne znaju da lijeva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu…

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač čiji su “biser” zabilježile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: “nisan navara” s prikolicom uključuje se na mađarski auto-put M25 na raskrsnici s auto-putem M3. Vozač se normalno približava, očekuje se da “uhvati” traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju auto-putem.

A onda šokantni manevar: Vozač “navare” usporava, misli da se uključuje na put sa saobraćajem u oba smjera, daje lijevi žmigavac i pokušava “uhvatiti” imaginarnu desnu traku magistralnog puta, a zapravo lijevu traku auto-puta.

Srećom, u tom trenutku našao se na putanji samo jednom automobilu, srebrenom monovolumenu čiji je vozač pokazao zavidnu umješnost i značajno smanjio posljedice sudara.

Vozač monovolumena donio je ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje niti prostora za izbjegavanje Navare, svoj automobil usmjerio je između pick-upa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posljedice, prenosi Radiosarajevo.

Ostavite komentar: