Jutjuber optužen da je namjerno srušio avion zbog klikova – pogledajte i procijenite VIDEO

Jutjuber i bivši olimpijski snouborder optužen je da je namjerno srušio svoj avion zbog klikova, a sada je američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) otvorila istragu.

Trevor Džejkob je kritikovan na mreži nakon što je objavio video na YouTubeu gdje iskače padobranom iz aviona Taylorcraft BL64 i snima ga kako pada u brda Nacionalne šume Los Padres u blizini Kujame u Kaliforniji.

Jutjuber je planirao da leti od Santa Barbare do Mamot Lejksa, kako bi tamo paraglajdovao i snoubordovao, a planirao je, navodno, da tokom leta pospe i pepeo svog prijatelja koji je poginuo nekoliko godina ranije. Džejkob tada spušta nos letjelice, šaljući je tako direktno u zemlju, prenosi “Telegraf.rs”.
U međuvremenu, on iskače iz aviona, pošto je krenuo spreman i sa padobranom. Snimak incidenta je postavljen na YouTube gdje je odmah počeo da skuplja preglede.

Entuzijasti vazduhoplovstva nisu gubili vrijeme razbijajući Džejkobove tvrdnje. Video je u kratkom roku imao više od 5.000 komentara. Međutim, komentari su od tada isključeni, ali to nije spriječilo ljude da prave svoje klipove u kojima ukazuju na abnormalnosti u Džejkobovom originalnom snimku.

Nakon mnogih tvrdnji na internetu, umiješala se i američka Savezna uprava za vazduhoplovstvo, koja sada istražuje ovog jutjubera.

Poznato je da je FAA temeljna kada su ovakve istrage u pitanju i često je potrebno godinu i više dana da se napravi kompletan izvještaj.

Da li će Džejkob biti krivično gonjen zbog nesreće, ili će mu biti oduzeta pilotska dozvola, ostaje da vidimo.

Ostavite komentar: