Jedno od stotinu djece na cijelom svijetu: Lav iz Kragujevca sa neobičnom kosom

Dječak je sa najneobičnijom frizurom u Srbiji, a i šire. Maleni Lav Janković iz Kragujevca je jedno od 100 djece na na cijelom svijtu sa sindromom naelektrisane (nekontrolisane) kose.

Razgovarali smo sa njegovom mamom Ivanom i saznali sve detalje o mališanu koji se na najljepši način izdvojio od ostalih.

– Lav je do šestog mjeseca imao vrlo malo kose koja je tada počela da raste, nama u to vrijeme nije bila neobična, ali su drugi već komentarisali njegovu kosu- sada je to toliko uzelo maha da je Lav svima prepoznatljiv po svojoj grivi (smijeh) – kaže nam mama Ivana Janković.

Napominje da pedijatri ne znaju mnogo o rijetkom sindromu pa su ona i suprug Filip informacije dobili preko portala i drugih roditelja.

A Lav impresionira sve.

– Komentari su zaista prelijepi, nema osobe koja ne zastane, kada nas sretne, da oduševljeno prokomentariše Lava, on definitivno svojoj pojavom svima uljepša dana – poručuje mama Ivana koja je završila studije menadžmenta.

Kako njeguju nestašnu kosu malog Lava

– Sve što koristimo jeste šampon sa keratinom i to je sve. Kosa sporo raste pa ne zahtijeva često šišanje, Lav se do sada nijednom nije šišao – priča Ivana i dodaje da ni u njenoj porodici ni u porodici njenog supruga niko nije imao kosu kakva krasi ovog predivnog dječaka.

Bez šišanja, a i češljanja, jer ovo drugo ne bi imalo nikakvog efekta.

Ime je dobio prije rođenja

Dok gledate Lava, ne možete a da ne pomislite da mu ime baš pristaje.

– Ime smo suprug i ja davno odabrali, u slučaju da dobijemo sina, ali  nismo ni slutili da će to ime ponijeti jedan zaista, pravi, pravcati Lav (smijeh). Pored imena i njegov karakter je potpuno u skladu sa njegovom kosicom – ističe.

Lav je za sada jedino dijete Ivane i Filipa koji radi kao programer.

– Nadamo se da će seka ili bata biti ponosni na njega jednog dana zbog njegove najljepše frizure – kaže mama.

Šta je to sindrom “nestašne” kose?

„Sindrom nekontrolisane kose“ javlja se u najranijem uzrastu, do treće godine. Karakteriše ga suva, čupava kosa koja se ne može raščešljati.

Najčešće se javlja kod djece sa svijetom kosom, a stanje se uglavnom poboljšava kako vrijeme prolazi, pa do adolescencije kosa treba da počne da raste uobičajeno, piše Žena Blic.

Ostavite komentar: