Izgubio vjenčani prsten, par mjeseci kasnije roniteljka ga slučajno pronašla na ribi FOTO

Roniteljka je slučajno pronašla vjenčani prsten koji je mladoženja izgubio tokom ronjenja, i to na ribi.

Suzi Quintal i njen suprug Nejtan Reeves, koji žive u australijskom Queenslandu, bili su u posjetu ostrvu Norfolk tokom božićnih praznika. Tokom plivanja Nejtan je izgubio prsten i već je izgubio svaku nadu da će ga pronaći sve dok ga mještanka Suzan Prior nije uočila na ribi tokom ronjenja.

Kaže kako je čula priču o paru koji je izgubio prsten na Norfolku i čak ih je uspjela pronaći preko Fejsbuka. Kaže kako ju je prizor prstena na ribi zabrinuo. “Metal se može ukloniti samo hvatanjem ribe u mrežu i nježnim uklanjanjem”, rekla je.

Objavljuje Norfolk Island TimeNedjelja, 9. svibnja 2021.

 

“Riba se zasad čini u redu, ali kako raste, prsten će se urezivati u nju.

Suzi kaže kako je njen suprug dugo tražio prsten, no bez uspjeha. “Uvijek mu govorim da ga skine prije plivanja. Izgubio ga je dan prije naše druge godišnjice braka”, kazala je za Daily Mail Australia.

Kad nisu uspjeli pronaći prsten, lokalci na ostrvu odlučili su im pomoći, a neki su prsten tražili i detektorom za metal. Nije mogla vjerovati kad je čula da je prsten uočen nekoliko mjeseci kasnije, prenosi “Index”.

“Nisam mogla vjerovati. Imam nekoliko prijatelja na ostrvu koji su uvjereni da će ga pronaći”, dodala je. “Supruga mi to uopšte ne brine. Ne razumije oko čega je strka. Mene samo brine jadna ribica.”

Quintal i njen suprug sad čekaju hoće li njihovi prijatelji na ostrvu uhvatiti ribu i osloboditi je te im vratiti prsten.

 

 

Ostavite komentar: